Arhiva : 2013 | 2012 | 2011 |

Colecția de jazz

Remember Stefan Berindei
Sâmbătă, 1 Septembrie 2012 , ora 18.10

Improvizatia este prajitura jazzului, este locul in care esti compozitor pentru cateva momente” spunea Stefan Berindei in ultimul interviu acordat postului nostru de radio, in august 1998.

Aceasta emisiune dedicata jazzului romanesc include secvente din interviul cu regretatul saxofonist si compozitor de origine romana si muzica inregistrata de-a lungul carierei sale, de la perioada in care a facut parte din Cvintetul de jazz Bucuresti si pana la colaborarile din Germania, care au dus la realizarea proiectului „Romania Jazz Connection” in primavara anului 1998.


L-am intalnit pentru ultima data pe Stefan Berindei in august 1998, cand a prezentat in premiera la Radio Romania Muzical inregistrarile cu formula intitulata Romanian Jazz Connection. Din pacate, acestea aveau sa fie ultimele imprimari ale marelui nostru jazzman, care se stabilise cu multi ani in urma in Germania.

Ne vom aminti la Colectia de jazz de Stefan Berindei si de cei mai entuziasti initiatori ai miscarii de jazz din tara noastra. Vom descoperi cu ajutorul documentelor sonore din fonoteca de aur a Radiodifuziunii cateva dintre momentele de aur ale jazzului romanesc.