ACUM:
24.00
Sunete contemporane
Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Urmează: 0.30 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Evenimente Înapoi

Ascultă 5 minute de muzică clasică

Bookmark and Share
Publicat: joi, 16 Septembrie 2010 , ora 15.55

Radio România Muzical inițiază în luna octombrie 2010 un nou proiect: Ascultă 5 minute de muzică clasică. Principiul lui este simplu: difuzarea a cinci minute de muzică clasică, zilnic, în cât mai multe spații neconvenționale, altele decât sălile de concert, acolo unde afluxul de public/vizitatori este cât mai mare.

Practic, pe parcursul lunii octombrie va putea fi ascultată, zilnic, câte o lucrare celebră din repertoriul clasic, însoțită de un scurt anunț referitor la proiect, inițiatorul și partenerul lui și detalii despre lucrarea propusă spre audiție.

Partenerii proiectului sunt:

Cora 
Carrefour 
Iulius Mall Iași
Iulius Mall Timișoara
Iulius Mall Cluj
Iulius Mall Suceava
București Mall
Plaza România
Mr. Bricolage
PricewaterhouseCoopers
Anzisoft (LCD-uri RATB)
Castelul Bran
Librăriile Humanitas
Librăriile Cărturești
Muzeul Național Cotroceni
Muzeul Național Peleș
Muzeul Brukenthal din Sibiu
Muzeul Țăranului Român
Muzeul Literaturii din Iași
Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei
Muzeul Național de Artă al României
Primăria sectorului 3


Vineri, 1 octombrie, Ziua internațională a muzicii, de la ora 18, Radio România Muzical organizează în Piața Universității din București (spațiul de lângă Spitalul Colțea) o întâlnire-audiție colectivă, unde iubitorii muzicii clasice sunt așteptați - este un gest ce va demonstra că cei care iubesc și păstrează valorile autentice din România sunt încă mulți și uniți. Lucrarea ce va putea fi ascultată - Coralul din Cantata 147 de Johann Sebastian Bach este un omagiu adus interpretului acestei înregistrări, celebrul pianist român Dinu Lipatti, de la moartea căruia se împlinesc în 2 decembrie 2010 60 de ani. Vă așteptăm așadar, pe cât mai mulți dintre voi, iubitorii muzicii bune și ai Radio România Muzical.

"Ascultă 5 minute de muzică clasică" este un proiect Radio România Muzical, inițiat și dezvoltat de Cristina Comandașu, redactorul șef adjunct al postului.