ACUM:
14.10
Concertele lumii
Primite prin intermediul Uniunii Europene de Radio.
Urmează: 16.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 16.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Evenimente Înapoi

Soprana Angela Gheorghiu, în direct de la Opera de Stat din Viena, la Radio România Muzical și Radio România Cultural

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 19 Februarie 2014 , ora 13.17

Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 20.00, Radio România Muzical transmite în direct de la Opera de Stat din Viena spectacolul "Adriana Lecouvreur" de Francesco Cilea, cu Angela Gheorghiu în rolul principal. Spectacolul este comentat de Luminița Arvunescu și invitata sa, criticul muzical Anca Florea, sub genericul "Serii de operă".

Pe scena operei vieneze, spectacolul a avut premiera în 16 februarie 2014 și s-a bucurat de succes în rândul publicului și criticilor. Este prima dată când această operă veristă este montată La Opera de Stat din Viena; Angela Gheorghiu a mai jucat rolul Adriana Lecouvreur într-o producție din 2010 a Operei Regale Covent Garden din Londra, disponibilă în prezent pe un DVD editat de o prestigioasă casă de discuri. Aceeași montare, semnată de regizorul David McVicar, poate fi urmărită în 2014 și la Opera de Stat din Viena.


În 22 februarie, partenerii de scenă ai Angelei Gheorghiu vor fi tenorul Massimo Giordano, mezzosoprana Elena Zhidkova și basul român Alexandru Moisiuc.


În 23 februarie, de la ora 18.30, pe site-ul Operei de Stat din Viena poate fi urmărită, contra cost, înregistrarea video a spectacolului din 22 februarie.


Referitor la spectacolul pus în scenă la Viena, Angela Gheorghiu declara pentru cotidianul austriac Die Presse: "Am acordat patru săptămâni pregătirii acestui eveniment. Știu rolul pe de rost, l-am interpretat deja la Covent Garden, dar de data aceasta nu este vorba despre mine. Aproape toți colegii mei au nevoie de mine, fiindcă este rolul lor de debut. Când vor cânta, o vor face uitându-se la mine, așteptând să dau din cap. Aprobarea mea îi va ajuta. Mă simt responsabilă pentru succesul acestui eveniment. Este practic producția mea. Am vrut dintotdeauna să o fac exact așa cum îmi doresc. Am contribuit la fiecare decizie și la fiecare detaliu".