Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Rezultatele Premiilor AFCN

Publicat: marți, 17 Ianuarie 2017 , ora 0.00
Premiile Administrației Fondului Cultural Național au fost acordate ieri, 16 ianuarie 2017, în cadrul unei gale ce s-a derulat la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez. Premiile sunt acordate organizațiilor neguvernamentale în semn de recunoaștere a contribuției la transformarea societății românești. Această inițiativă s-a conturat la finalul anului 2015 pentru a marca un deceniu de activitate a AFCN, an aniversar care a reprezentat și o relansare a Fondului Cultural Național. Aflate la cea de-a doua ediție, aceste premii au menirea de a sublinia rolul creației artistice actuale în modelarea unei identității colective bazate pe valori, înscriindu-se între evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale.
Premiul pentru management cultural a revenit Ștefaniei Ferchedău, pentru activitațile de consultanță artistică, management cultural și advocacy derulate în ultimii 10 ani.
Premiul pentru activare culturală în (relație cu) spațiul public, acordat unei inițiative ce activează participativ memoria colectivă și valorizează identitatea locului a revenit Miliției Spirituale București. Premiul pentru activare interdisciplinară, oferit unei inițiative care a implicat colaborarea dintre artiști și/sau specialiști din diverse medii și domenii creative a fost decernat
Organizației române pentru drepturile de utilizator - ORDU București Modulab.
Premiul pentru comunicare și mediere culturală, acordat unui proiect care a vizat promovarea rolului culturii în modelarea societății, formarea de publicuri noi și/sau dezvoltarea de audiențe a revenit Asociației Reactor de creație și experiment din Cluj, pentru proiectul Teen Spirit #2. Premiu pentru incluziune socială și dialog intercultural, a fost oferit Fundației Policy Center for Roma and Minorities din București pentru Proiectele derulate în cartierul Ferentari.
Premiul pentru antreprenoriat cultural a revenit Asociaäiei Casa Plai din Timiöoara, organizație care a derulat proiecte culturale sustenabile și a promovat potențialul acestora de generare de venituri.
Premiul pentru soluții inovatoare în promovarea patrimoniului, acordat pentru contribuția la promovarea patrimoniului cultural prin activarea creației contemporane, a noilor medii și/sau prin activarea participativă a fost primit de Fundația Pro Patrimonio din București pentru proiectul Cartier Matache: film.
Premiul pentru activarea patrimoniului imaterial, acordat unei inițiative care a adus în actualitate și a făcut relevant pentru societatea contemporană patrimoniul imaterial, punându-i în valoare resursele identitare, a fost oferit Asociației 1+1 din Tecuci pentru proiectul Fragmente dintr-o viață.
Premiul pentru promovarea culturii române în lume – acordat unei inițiative care a activat colaborări și parteneriate internaționale în 2015 și a prilejuit întâlnirea publicului internațional cu artiști/producții artistice din România - a fost câștigat de Asociația Ephemair din București, organizator al evenimentului Noaptea albă a Galeriilor.
Iar Premiul pentru rezistență în cultură – ce a vizat o organizație care continuă să-și desfășoare activitate de peste 10 ani - a fost câștigat de Fundația Gabriela Tudor / Proiect DCM București, răsplătită astfel pentru proiectele din ultimii 20 de ani.