ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Orchestra Română de Tineret concertează astăzi la Sinaia

Bookmark and Share
Publicat: marți, 7 August 2018 , ora 0.00
Orchestra Română de Tineret și dirijorul Cristian Mandeal încep în această seară seria celor patru festivaluri internaționale în cadrul cărora concertează în cursul a mai puțin de o săptămână. Începând de astăzi și până în 12 august, muzicienii vor susține concerte la Sinaia, București, Berlin și Dobbiaco, într-un turneu prin care sărbătoresc 10 ani de existență, alături de mentorul lor, Cristian Mandeal.
„Deși tânără, vârsta de 10 ani a orchestrei îi dă un nou prestigiu și în același timp obligă. Se spune, pe drept cuvânt, că a te afirma este greu, dar încă și mai greu este a te menține. În ultimii ani, această orchestră s-a impus ca un nou reper cultural al României cu valoare de brand național, pornind de la inițiativa extraordinară a lui Marin Cazacu”, declara dirijorul Cristian Mandeal într-un comunicat de presă transmis de organizatori. 
Astăzi, de la ora 19:00, Orchestra Română de Tineret se va afla pe scena Sălii Casino din Sinaia, unde propune un program ce cuprinde „Levante” de Dan Dediu, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Johannes Brahms, cu Oxana Corjos în ipostaza solistică și Simfonia a XI-a de Dmitri Șostakovici.
Ana Diaconu