ACUM:
15.00
Calendar muzical
Compozitori și interpreți - de care ne amintim cu drag.
Urmează: 16.00 În universul muzicii Personalități ale culturii românești despre muzică
Apoi: 17.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Serie de concerte la Biserica Evanghelică din Criț, județul Brașov

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 28 Martie 2018 , ora 0.00
Astăzi, 28 martie 2018, se deschide evenimentul intitulat Din toate colțurile lumii spirituale, o serie de concerte vocal-instrumentale organizate în Biserica Evanghelică din Criț, județul Brașov, în Săptămâna Patimilor la catolici și protestanți. Concertele se derulează până în data de 1 aprilie 2018. Proiectul este organizat de Asociația Cultura Viva Sighișoara în cadrul Academiei Sighișoara, în parteneriat cu Fundația Michael Schmidt.
În cadrul proiectului 5 artiști români și 5 artiști străini (Elveția, Spania, Austria) vor susține trei concerte camerale, destinate publicului larg și un concert dedicat copiilor și tinerilor din localitate și așezările învecinate. În program vor fi lucrări din creația compozitorilor universali din diferite epoci stilistice, cât și lucrări ale compozitorilor români scrise în special pentru acest eveniment.
Seria concertelor se va deschide astăzi cu un concert de orgă susținut de organistul elvețian Antonio García, soprana Anna Weber (Austria) și Dominik Bauer bas-bariton (Austria), care vor interpreta lucrări de Johann Sebastian Bach, Gabriel Fauré, Franz Schubert și Dietrich Buxtehude. Concertul începe la ora 18.00.


Irina Cristina Vasilescu