ACUM:
19.00
Stagiunea muzicală Radio
Concerte ale Orchestrei Naționale Radio
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 22.30 Interpretul zilei (R) Marile nume din prezent și din trecut.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Corul 'Siebenbürgische Kantorei' concertează în Festivalul 'Musica barcensis'

Bookmark and Share
Publicat: duminică, 13 August 2017 , ora 0.00
După concertul susținut joi, 10 august, la Biserica Luterană din București, Corul "Siebenburgische Kantorei" evoluează astăzi, 13 mai, începând cu ora 17,00, la Biserica Evanghelică Fortificată din Prejmer (județul Brașov), monument construit în secolul al 13-lea, înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Format aproape în întregime din transilvăneni stabiliți actualmente pe teritoriul Germaniei, ansamblul "Siebenbürgische Kantorei" se întâlnește în mod tradițional de două ori pe an, prima dată în luna ianuarie pentru stabilirea repertoriului de peste an, apoi în timpul verii, când sunt organizate turnee de concerte și participări în cadrul slujbelor religioase, atât în Germania, cât și în România. Corul a luat ființă în anul 1987, fiind în mare parte format din foști membri ai corurilor bisericești evanghelice din Brașov, Sibiu, București și din alte localități. Scopul acestuia este de a păstra tradiția corală evanghelică transilvăneană. Din anul 2015, conducerea ansamblului îi revine dirijoarei Andrea Kulin, absolventă de cursuri universitare de muzică bisericească la Trossingen și Berlin și care a studiat orga și pianul la Brașov, sub îndrumarea lui Hans Eckart Schlandt.
Concertul de astăzi al corului "Siebenbürgische Kantorei" face parte din programul celei de-a opta ediții a Festivalului "Musica Barcensis" organizat de Fundația Forum Arte. Intrarea publicului este liberă la toate concertele din cadrul festivalului care va continua la Vulcan, Sf. Martin și Prejmer, până în 27 august 2017.
Larisa Clempuș