ACUM:
19.00
Stagiunea muzicală Radio
Concerte ale Orchestrei Naționale Radio
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 22.30 Interpretul zilei (R) Marile nume din prezent și din trecut.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Se apropie deschiderea Festivalului 'Musica Kronstadt', ediția a IV-a

Bookmark and Share
Publicat: luni, 31 Iulie 2017 , ora 0.00
Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional „Musica Kronstadt” are loc la Brașov în perioada 2-9 august sub semnul împlinirii a 100 de ani la nașterea pianistului și compozitorului Dinu Lipatti. „Musica Kronstadt” este singurul festival din Romania dedicat în exclusivitate instrumentelor de suflat (constituindu-se, astfel, și o orchestră de suflători a festivalului), cu transmisia în direct a tuturor concertelor pe site-ul www.academyofmusic.eu. Evenimentul reunește un număr de 75 de cursanți care vor fi îndrumați de invitați de prestigiu de la instituții precum Filarmonica din Berlin, Opera din Barcelona sau Filarmonica „George Enescu”. Vor fi prezenți, totodată, unii dintre cei mai importanți producători de instrumente și accesorii muzicale din lume. Festivalul propune și o expoziție intitulată „Dinu Lipatti 100”, pe care o organizează în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu”.
Începând cu ora 20,00, în zilele de 2, 4, 5 și 8 august, la Clubul Copiilor, veti avea parte de o întâlnire unică în cadrul Academiei și Festivalului “Musica Kronstadt” cu artiștii Nicolas Simion și Petra Acker, alături de cursanții Academiei care vor forma un ansamblu de jazz.
Intrarea publicului la toate concertele este liberă. Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și sprijinit de Institutul Cultural Român.
Ștefan Costache