ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneul 'Stradivarius - Experience 2.0'

Bookmark and Share
Publicat: luni, 30 Mai 2016 , ora 0.00

Cea de-a IX-a ediție a Turneului Internațional "Stradivarius" susținut de violonistul Alexandru Tomescu, solist-concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, ajunge astăzi, 30 mai 2016, la Piatra-Neamț. Sonata Sz 117 de Bela Bartok, Sonata op. 115 de Serghei Prokofiev și Suita românească scrisă de Vasile Filip în memoria lui Grigoraș Dinicu sunt lucrările interpretate în această seară la Cinema Panoramic.

Și de această dată, invitată specială în spectacol este Ana Munteanu din Republica Moldova, specialistă în Sand Art - un proces prin care artistul creează o serie de imagini folosindu-se de nisip. Spectacolul de la Piatra-Neamț va începe la ora 19.00.

După alte două recitaluri la Iași și Suceava, în 31 mai, respectiv 1 iunie, turneul "Stradivarius - Experience 2.0" se va încheia cu o ultimă prezență, în 2 iunie, la Casa "George Enescu" din Mihăileni, județul Botoșani. Turneul susținut de Alexandru Tomescu are și o cauză socială: Fundațiile "Remember Enescu" și "Pro Patrimonio" propun reabilitarea Casei Enescu din Mihăileni și crearea Academiei de Muzică și Arte Vizuale "George Enescu", un centru de excelență în studiul muzicii clasice și al artelor vizuale.