ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

S-a deschis la Iași ArtHouse Central - un concept unic în România

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 12 Iunie 2013 , ora 14.28
Cel mai nou concept de cultură alternativă din România s-a lansat de curând în Iași. ArtHouse Central pune Iașiul pe harta lumii alături de orașe precum Londra și Wroclaw (Polonia), care pun la dispoziția publicului un spațiu cultural și artistic alternativ. Aici se îmbină cinemaul de artă cu evenimente conexe, precum spectacole de teatru, concerte live, operă, galerie de artă, lansări de carte, evenimente educative, stand-up comedy, oferind un spațiu unic de socializare.

"ArtHouse Central este o combinație unică de artă urbană și va deveni rapid unul dintre cele mai cunoscute și apreciate spații de acest gen de la noi din țară. Iașiul poate deveni un centru cultural alternativ important în România, iar ArtHouse locul în care oamenii vin pentru a se relaxa într-un mediu cultural inedit" a declarat Dan Ionescu, Managing Partner ArtHouse Central Iași.

Cafeneaua artistică păstrează tot ceea ce reprezintă un spațiu contemporan, unde orice pasionat de neconvențional se va simți ca acasă. La ArtHouse Central este teatru, film, concerte de jazz, party-uri electro sau concerte rock, pentru că tot ceea ce înseamnă alternativ se găsește aici.

Cinemaul de artă are trei săli cu o capacitate de 450 de locuri, unde vor fi proiectate atât filme clasice reprezentative pentru istoria cinematografiei, cât și filme actuale premiate la festivalurile internaționale de prestigiu. Retrospective, portrete de regizor precum Pedro Almodovar, Lars Von Trier, frații Dardenne sau Roman Polanski, festivaluri de film, matinee pentru copii și proiecții tematice vor aduce un plus de valoare cultural Iașiului.

Galeria de artă urmărește să creeze o platformă accesibilă de comunicare între artiștii contemporani și public. Spațiul va promova arta în orice formă - de la pictură clasică la expoziții de fotografie și manifestări vizuale avangardiste. Prima care expune la ArtHouse Central este Eglantina Becheru, o tânără artistică care a lansat conceptul de sânge verde în artă prin expoziția Pure Green Blood.

Deschis de la ora 9.00 și până noaptea târziu, ArtHouse Central oferă tuturor șansa să intre într-o atmosferă artistică cu o priveliște minunată și picturi special realizate pentru a exprima ceea ce reprezintă acest loc.