ACUM:
21.00
Opera în interpretări de referință
Mari compozitori, mari interpreți.
Urmează: 0.00 Nocturn jazz Portrete ale celor mai importanți oameni din jazz.
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Martha Argerich - Medalia de Aur a Societății Regale Filarmonice din Londra

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 6 Noiembrie 2015 , ora 16.33

În cadrul unei ceremonii ce a avut loc recent la Wigmore Hall, Societatea Regală Filarmonică din Londra i-a decernat celebrei pianiste argentiniene Martha Argerich Medalia sa de Aur. Este vorba despre una dintre cele mai prestigioase distincții din zona muzicii clasice, cu care instituția britanică recompensează merite artistice excepționale din 1870, an când a fost marcat centenarul nașterii lui Ludwig van Beethoven (care a compus Simfonia a IX-a ca urmare a unei comenzi lansate de Societatea Regală Filarmonică).
 Martha Argerich devine, astfel, câștigătoarea cu numărul 101 a Medaliei, devenind parte a unei galerii de mari figuri ce-i mai include pe Placido Domingo, Daniel Barenboim, Pierre Boulez, Alfred Brendel, Bernard Haitink, Nikolaus Harnoncourt, György Kurtag, Thomas Quasthoff, Simon Rattle sau András Schiff.
"Îmbinarea dintre strălucirea tehnică și măiestria pasionată fac din Martha Argerich unul dintre cei mai convingători și expresivi pianiști, iar prezențele sale extraordinare în fața publicului reprezintă un tur de forță muzical și intelectual." - așa a motivat gestul Societății Regale Filarmonice John Gilhooly, președintele acesteia.

Ștefan Costache