Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Violoncelistul Cornelius Zirbo revine în Stagiunea de marți seara

Publicat: luni, 11 Februarie 2019 , ora 9.37

Este ambasador al Academiei de Vară a prestigiosului festival Verbier (Elveția), loc in care a aprofundat studiul violoncelului și al muzicii de cameră cu Frans Helmerson, Miklós Perényi, Pamela Frank, Klaus Hellwig, Gábor Takács-Nagy și James Ehnes, in vara anului 2017.

Este laureat a numeroase concursuri în țară și în străinătate, ca de exemplu : Concursul Internațional StreichWerk (Berlin, Germania), Concursul Internațional de Violoncel "Antonio Janigro" (Croația), Concursul Internațional de Violoncel "ProArt" (Ucraina), Concursul Internațional "Concertino Praga" (Cehia), Concursul Internațional "Young Virtuosos" (Sofia, Bulgaria). Concursul Național "Mihail Jora" (București) si Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală (2010-2018).

S-a perfecționat la Paris, unde a studiat cu Gautier Capuçon în cadrul Clasei de Excelență de Violoncel (2016-2017), desfășurată la Fundația Louis Vuitton.

Ne bucurăm să vă putem anunta un nou recital susținut de violoncelistul Cornelius Zirbo și invitatele lui în cadrul Stagiunii de marți seara.

Marți, 12 februarie, Ateneul Român, Sala mică

Cornelius Zirbo - violoncel

Invitate:

Andreea Butnaru - pian

Maria Marica - vioară

Program

  • Zoltan Kodaly - Duo pentru vioară și violoncel, op. 7
  • Francis Poulenc - Sonata pentru pian și violoncel, FP 143
  • Béla Bartok - Șase dansuri românești

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program:Marti - Vineri 12:00 - 19:00

Telefon:021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Cornelius Zirbo s-a născut în Cluj-Napoca, unde la vârsta de 9 ani a început studiul violoncelului la Școala Gimnazială de Muzică "Augustin Bena". Și-a continuat studiile la Colegiul de Muzică "Sigismund Toduță", în orașul său natal, ulterior s-a transferat la Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", București, unde a studiat la clasa profesorului Octavian Lup, iar in prezent urmează studiile de licența a Universității Naționale de Muzică București la clasa maestrului Marin Cazacu.

Până în prezent a beneficiat de îndrumarea a numeroși violonceliști de talie internațională precum : Gautier Capuçon, Frans Helmerson, Miklós Perényi, Götz Teutsch, Maximillian Hornung, Romain Garioud, Alexander Buzlov, László Fenyő, Jan-Erik Gustafsson, Wendy Warner, etc.

De asemenea a participat la masterclass-urile de violoncel din cadrul Academiei Kronberg, Germania, iar în iulie 2016 si 2018 a fost acceptat ca student activ la masterclass-ul lui Frans Helmerson, desfășurat la Palazzo Ricci în Montepulciano, Italia
Activitatea lui concertistică cuprinde concerte și recitaluri în România, Cehia, Germania, Elveția, Franța, Italia, Marea Britanie, Danemarca si China, în prestigioase săli de concert, precum : Konzerthaus (Berlin), Foundation Louis Vuitton Auditorium (Paris), Rudolfinum (Praga), Bâtiment de Forces Motrices (Geneva), Concert Hall of National Library (Beijing) si Ateneul Român (București).
A concertat în postură de solist cu Prague Radio Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică Academică a Filarmonicii Khmelnitsky, Filarmonica de Stat "Transilvania" , Filarmonica de Stat "Moldova", Camerata Regală, Orchestra Natională de Tineret a Fundației Principesa Margareta a României și Orchestra Naționala "Junior". A apărut în diverse formații camerale alături de artiști consacrați ca: Mihaela Martin, Frans Helmerson, Gautier Capuçon, Alexander Sitkovetsky, Diana Ketler, Anna-Liisa Bezrodny, etc.

In ascensiunea lui profesională a fost sprijinit financiar de Fundația Principesa Margareta (prin intermediul proiectului "Tinere Talente"), Uniunea Muzicienilor Interpreți din România, Provident in parteneriat cu Școala de valori și Mol Romania prin Fundația pentru Comunitate.