Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Laureați ai Concursului 'Mihail Jora' în Stagiunea de marți seara

Publicat: luni, 23 Mai 2016 , ora 13.47

Duo-ul alcătuit din Iulia Ghindă - vioară și Ioana Ionescu - pian, a obținut în cadrul Concursului "Mihail Jora" (2015) Premiul I și premiu special oferit de Fundația ACCUMM, pentru cea mai buna interpretare a unei piese românesti, Sonata a treia "în caracter popular românesc" pentru pian și vioară de George Enescu. A fost argumentul suprem pentru invitarea celor două muziciene să susțină un recital în Stagiunea de marți seara. Cu o singură condiție: inlcuderea capodoperei enesciene în program. Răspunsul a venit prompt: întreg programul recitalului va fi dedicat creației compozitorului român.

Stagiunea de marți seara
Marți, 31 mai 2016, ora 19.00 - Sala Mică a Ateneului Român

IULIA GHNIDĂ - vioară
IOANA IONESCU
- pian



In program:
George Enescu - Sonata Torso
                         - Sonata nr.2 op.6 în fa minor pentru pian și vioară
                         - Sonata nr.3 op. 25 în la minor pentru pian și vioară, "în caracter popular românesc"

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro

Iulia Ghindă (n.1986 București) a urmat cursurile Liceului de Muzică "George Enescu", la clasa prof. Carmen Runceanu, apoi cele ale Universității Naționale de Muzică București (licență și master) la clasa conf. univ. dr. Florin Croitoru. Este laureată a peste 15 concursuri de interpretare naționale și internaționale și a susținut recitaluri și concerte în țară și străinătate: București, Ploiești, Sibiu, Mossingen (Germania) și Wroclaw (Polonia).

În perfecționarea sa artistică, Iulia Ghindă a fost îndrumată de la o vârstă fragedă de artiști de renume cum sunt Eugen Sârbu, Florin Croitoru, Yair Kless, Corina Belcea, Alissa Margulis, Răzvan Popovici sau Diane Ketler.

În prezent, Iulia Ghindă este colaborator permanent al Filarmonicii "George Enescu" din București, membră a Orchestrei Camerata Regală și a Orchestrei Române de Tineret și are în același timp o bogată activitate concertistică atât în formații camerale (duo, trio, cvartet) cât și ca solistă.

Ioana Ionescu a început studiul pianului la vârsta de șapte ani la Liceul de Artă din Slobozia, iar din clasa a șaptea a continuat studiile muzicale la Liceul de Muzică "Dinu Lipatti" din București, la clasa prof. Marcela Nistor. Între anii 2006-2010 a urmat programul de licență din cadrul Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, iar în 2013 a obținut diploma de master Interpretare Pianistică la Hogeschool voor de Kunsten Codarts din Rotterdam. În anul 2009 a beneficiat de o bursă Erasmus la Hochschule fuer Musik, Theater und Medien Hannover, la clasa profesor Beatrice Berthold. A participat la cursurile de măiestrie ale unor profesori faimoși: Henri Sigfridsson, Gabriel Amiraș, Bujor Prelipcean, Jan Jirecek von Armin, Jean Bernard Pommier, Bart van Oort etc.

A obținut premii internaționale și naționale precum: Premiul I la Festivalul Muzicii Maghiare, București/2015, Premiul I la Concursul "Mihail Jora", secția Muzică de cameră, București/2015, Premiul II la Concursul Internațional Konzerteum 2001 - Atena/Grecia, Premiul I la Concursul Internațional Beethoven i Classici 2002 - Salerno/Italia, Premiile II și III la Concursul Internațional Pro Piano, Premiile I, II și III la Concursul Internațional George Georgescu, Premiul I la Olimpiada Națională de Muzică etc.

Pianista Ioana Ionescu a concertat în România în săli de concert precum: Palatul Parlamentului, Muzeul Enescu - București, Muzeul Enescu - Sinaia, Sala Dalles, Fundația Drăgan, Muzeul Șuțu, ArCub, Fundația Europeană pentru Tineret, Centrul Cultural Ionel Perlea - Slobozia, Primăria Sighișoara și în străinătate: Hannover, Rotterdam, Leiden, Enschede, Middelburgh, den Haag, Amsterdam, la Serviciul Cultural al Ambasadei Ungariei la Bruxelles

Biroul de presă
www.fge.org.ro