Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Dublu eveniment artistic la Palatul Mogoșoaia

Publicat: joi, 2 Aprilie 2015 , ora 13.46
Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Asociația Pro Valores, vă invită sâmbătă, 4 aprilie 2015, la două evenimente deosebite: la ora 16.00 are loc vernisajul expoziției "Memoria imaginii", a artistului ieșean Felix Aftene, iar de la ora 17.00 veți fi martorii unui spectacol de mare încărcătură spirituală, prin care actrița Daniela Nane și chitaristul Costin Soare, vor încheia Turneu "Armonii pascale".

Versurile unor poeți ca: Mihai Eminescu, Radu Gyr, Vasile Voiculescu, Arsenie Boca, Nichifor Crainic sau Costache Ioanid, se vor împleti cu armoniile imaginate de: Johann Sebastian Bach, Heitor Villa-Lobos, Franz Schubert, Agustin Barrios-Mangore.

Cu acest prilej actrița a declarat: "Mă bucur mult să aduc în fața iubitorilor de poezie câteva dintre cele mai frumoase versuri scrise vreodată despre adevăr, divin, lumină, pace și dragoste. Sper ca oamenii să trăiască momente de reală emoție și încântare, care să le atingă inima, readucându-le aminte de toată generozitatea și noblețea din suflete."

Memoria imaginii, proiectul plastic propus de Felix Aftene pentru spațiul amplu al Palatului Brâncovenesc, aduce pe simeze forme elansate, scene dinamice, un bestiar fragmentat și scenografii riscate, toate învăluite într-o stranie și - pe alocuri - înduioșătoare autoreferențialitate. Vă așteptăm la Palat, cu orizontul de așteptare al unei emoții intense.

Daniela Nane este actriță la Teatrul Bulandra din București din 1995, de când a absolvit Academia de Teatru și Film din București, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Artă din Amsterdam și Berlin în 1995 și încă un masterat în Cultură, civilizație și teatru japonez la Catedra teatrală Unesco, în 2012. A debutat în teatru în iunie 1995, sub îndrumarea regizoarei Cătălina Buzoianu, în spectacolul "Patul lui Procust", după care au urmat alte zeci de spectacole, precum: "O scrisoare pierdută", "Scandal la Palermo", "Fuga" și noile producții realizate în regia lui Andrei Șerban - "Omul cel bun din Seciuan" și în regia lui Alexandru Darie - "Conversație după înmormântare". Tot în 1995 debutează și în film, în "Eu sunt Adam", în regia lui Dan Pița, urmând roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, românești sau internaționale. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitată de-a lungul timpului în numeroase spectacole, atât în București, la Ateneul Roman, cât și în alte orașe din România, iar în luna octombrie a anului 2014 a susținut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice.

Costin Soare este unul dintre cei mai activi si mai implicați muzicieni-chitariști ai generației sale. A susținut recitaluri în țară și în străinătate; este președintele Asociației Culturale Kitharalogos, organizator al "Serilor de chitară" din stagiunea Fundației ACCUMM de la Palatul Suțu, București. Este profesor la Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" și profesor asociat la Universitatea de Muzică din București. Este absolvent al cursurilor de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama - Glasgow, UK, iar în anul 2008 și-a finalizat studiile ("teacher training program") la Universitatea de Educație (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez. Apare frecvent în juriile concursurilor naționale și internaționale din țară, unde contribuie la descoperirea și recompensarea tinerilor muzicieni. În 2013 și 2014 a fost invitat ca profesor la cursurile de vară ale "Academiei Sighișoara", iar în iunie 2014 a lansat CD-ul intitulat "Nocturne și dansuri", cu lucrări pentru chitară solo înregistrate în premieră la noi, aparținând unor creatori ca: J.S Bach, B.Britten și T.Takemitsu.

Felix Aftene (1972) este un artist reprezentativ al generației din care face parte, cea în care se manifestă noul val al figurativului bine temperat. Cu o activitate expozițională prodigioasă, în țară și în afara granițelor, multiplu premiat și apreciat de critica de specialitate, Felix Aftene se reinventează cu fiecare propunere pe care o aduce în spațiul public.

Amănunte pe: https://armoniipascale.wordpress.com și http://palatebrancovenesti.ro/