Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. Transmisiune directă din Frankfurt la Radio România Muzical - 23 mai 2014

Publicat: vineri, 16 Mai 2014 , ora 12.02

O sală de concert cu o istorie de peste 130 de ani. În 1880 era inaugurată, iar în 1944 devenea o "victimă" al celui de-al doilea război mondial; în anii 70 s-a hotărât să fie reconstruită. Un număr impresionant de opere au fost interpretate pentru prima dată aici, printre ele și Carmina Burana semnată Carl Orff.

Vineri, 23 mai, Opera Veche din Frankfurt va fi gazda unui concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din localitate într-un program ce cuprinde opusuri de Wagner, Liszt și Mendelssohn. Jérémie Rhorer se va afla la pupitrul dirijoral. Este un muzician preocupat și de latura interpretativă - a studiat clavecinul și orga - dar și de compoziție. Le Cercle de l'Harmonie este ansamblul pe care Jérémie Rhorer l-a fondat în 2005, un proiect realizat cu participarea concert-maestrului ansamblului, Julien Chauvin.

Sub bagheta lui Jérémie Rhorer, în concertul din 23 mai 2014, va evolua și pianistul Bertrand Chamayou. Talentul și l-a descoperit la 7 ani, atunci când, la rugămintea unui prieten, cei doi au început studiul pianului. În mod firesc, a urmat studiile muzicale la Conservatorul din Toulouse apoi la cel din Paris. Se remarcă printr-un repertoriu vast ce cuprinde lucrări de la Schumann la Ravel, incluzând și compozitori contemporani - Philippe Hersant, Henri Dutilleux și György Kurtág. Pe lângă activitatea solistică, Bertrand Chamayou este implicat în proiecte de muzică de cameră, printre colaboratorii săi numărându-se violoniștii Augustin Dumay și Renaud Capuçon, violistul Antoine Tamestit și violoncelistul Gautier Capuçon.

Pianistul Bertrand Chamayou, apreciat pentru interpretările lucrărilor semnate Franz Liszt, va interpreta partitura solistica a Fanteziei ungare în compania Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Frankfurt. De la ora 21.00, ascultați în direct la Radio România Muzical un concert pe care-l putem numi cel puțin interesant, sub genericul Scena europeană. Comentează Monica Cengher.

Lucian Haralambie