ACUM:
0.00
De 10 ori despre... romantism (R)
Urmează: 0.20 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România este noul vicepreședinte pentru Europa al Uniunii Internaționale de Radio și Televiziune (U.R.T.I.)

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 6 Aprilie 2016 , ora 16.15
În cadrul Adunării Generale a U.R.T.I. desfășurată la Paris în luna martie a acestui an, au avut loc alegerile pentru noul Consiliu de Administrație ce va asigura conducerea Uniunii pentru o perioadă de 2 ani. Radio România a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, Vicepreședinte U.R.T.I. pentru Europa.

Este o onoare pentru Societatea Română de Radiodifuziune să asigure vicepreședinția unui organism atât de prestigios, ce reunește radiouri și televiziuni publice din 51 de țări, din întreaga lume. Radio France (Franța), MTV (Ungaria), RTBF (Belgia), TVP (Polonia), ERT (Grecia), CICR (Elveția) sunt doar câțiva dintre membrii europeni ai U.R.T.I. Considerăm acest vot o recunoaștere a profesionalismului Radioului Public, al activității, al implicării și al prestigiului de care se bucură la nivel internațional.

În ultimii ani Radio România a fost parte a proiectelor U.R.T.I., în special în domeniul schimburilor de programe, al coproducțiilor și al schimburilor culturale - Platforma Francophonie 3.0, World Radio Day, centenarul Primului Război Mondial, proiectul de cooperare radio dedicat Cupei Mondiale FIFA sunt doar câteva din proiectele comune derulate în ultima perioadă.