Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Voicu Enăchescu, dirijorul Corului de Cameră 'Preludiu'

Publicat: luni, 19 Decembrie 2016 , ora 15.57
În programul de colinde de luni, 19 decembrie de la Ateneu, ați îmbinat într-un mod foarte echilibrat colindele românești cu cele străine, cred că în număr egal. Dar aș vrea să ne spuneți cum ați gândit imaginea artistică a programului, pare un tablou sau un scenariu de Crăciun.

Am căutat să echilibrăm programul, intruducând în cuprinsul acestui concert și lucrări românești tradiționale, care știu că sunt foarte așteptate și gustate de publicul românesc, dar și lucrări religioase pentru Crăciun, din repertoriul internațional, repertoriul german, spaniol, italian, rusesc.


Aveți și autori contemporani?

Doi compozitori români, maestrul Dan Buciu și Ion Popescu Runcu, un specialist al muzicii religioase, care a aranjat într-un fel aparte, Moș Căciun. Din tezaurul coral românesc, apar în programul nostru lucrări de Gheorghe Cucu, de Anton Pann, de Sabin Drăgoi, de Paul Constantinescu, de Alexandru Pașcanu ș.a.m.d.


Ce rol au cei doi actori pe care i-ați invitat în această poveste de Cărciun?

Alexandra Velniciu și Adrian Păduraru aduc și ei câte ceva din pregătirea acestei mari sărbători a nașterii Domnului, prin niște versuri evident, adecvate evenimentului. Pentru că suntem în preajma sărbătorilor de Crăciun, marea sărbătoare a creștinilor, doresc celor care ne ascultă, să întâmpine cu bine și cu sănătate Nașterea Dmnului. Și tot pentru ascultătorii dumneavoastră, în afara concertului de la Ateneu de luni seara, în ziua de 21 decembrie, Corul Preludiu, alături de Orchestra Română de Tineret va prezenta de asemenea, pe scena Ateneului o lucrare foarte cunoscută, dar foarte puțin cântată la noi. E vorba de Mesia, de Handel.


Interviu realizat de Laura Ana Mânzat