Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Academia de Muzică Sinaia, un nou proiect dedicat tinerilor instrumentiști - interviu cu oboistul Ludovic Armin Cora

Publicat: luni, 17 August 2015 , ora 10.19
În luna septembrie a acestui an se lansează Academia de Muzica Sinaia, un proiect inedit muzical si pedagogic, cu scopul de a promova, dezvolta si imbogati patrimoniul cultural romanesc si pe cel international prin educatie muzicala. Proiectul este inițiat de către domnul Ludovic Armin Cora, oboist și artist al Howarth of London. Domnia sa ne-a oferit o scurtă prezentare a proiectului:


Spuneți-ne, vă rog, care sunt coordonatele acestui proiect?

Academia de Muzică Sinaia este un proiect cultural, cu scopul de a promova, dezvoltă și îmbogăți patrimoniul cultural românesc și internațional prin educație muzicală. Structură cursurilor Academei este formată din următoarele instrumente: flaut, oboi, clarinet, fagot, corn, trompetă, trombon. Anul acesta, perioadă 9-13 septembrie debutăm cu masterclass-ul de oboi, având invitați profesorii: Sir Gordon Hunt , prim oboist al London Philharmonia, dirijor și pedagog de talie mondială. subsemnatul- artist Marigaux Paris și artist Howarth of London și de asemenea prof. conf. univ. dr. Florenel Ionoaia, profesor de oboi în cadrul UNMB.

Avem un număr de 12 participanți din următoarele țări: Japonia, China, Marea Britanie, Belgia și România. Ei vor susține la sfârșitul cursului un recital, noi încercând să-i promovăm în mass-media din țara și cea din străinătate. Am reușit în numai 4 luni de zile să fim în prima linie a masterclass-urilor de talie mondială stabilind un parteneriat strategic cu renumită casă de muzică Howarth of London. Un accent deosebit va fi pus pe direcția cursurilor de muzică de cameră, disciplină cu un loc bine definit în această Academie. Ideea înființării Academiei de Muzică Sinaia aparține dirijorului Leonard Boga. Doresc să-i mulțumesc pentru încrederea pe care mi-a acordat-o, pentru că eu să pot pune bazele acestui concept unic în România.

Pentru că timpul este extrem de scurt, permiteți-mi să aduc mulțumiri următoarelor personalități pentru contribuția lor întru succesul acestei prime ediții și anume: doamnei Marină Milz- președintă Fundației Raum FA¼r Kultur ZA¼rich, Elveția, domnului Michael Britton manager Howarth of London, domnului prof. conf. univ. dr. Florenel Ionoaia, profesor de oboi în cadrul UNMB, doamnei profesoare conf. univ. dr. Cristina Popescu Stanesti, pianist acompaniator în cadrul univerrsitatii mai sus amintite, domnului Ferenc Janos prim oboist al Orchestrei de Stat Tg. Mureș, doamnei Emilia Duport Director al Centrului Cultural Carmen Sylva Sinaia, domnului director al Muzeului Național Peleș, Mihail Ion Gorgoi, domnului Marius Savu, doamnei Oana Crăciun, domnișoarei Kinga Tomos, web designer, domnului Silviu Tutuga cel care a creat într-un timp record site-ul www.academyofmusic.eu.

Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături la concertele susținute de noi profesorii și participanții acestei Academii.


Interviu realizat de Alexandru Mija