Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Răzvan Popovici despre cea de-a treia ediție a SoNoRo Conac

Publicat: vineri, 31 Iulie 2015 , ora 12.42

Cea de-a treia ediție a seriei de concerte estivale SoNoRo Conac debutează astăzi, 31 iulie 2015. Detalii despre programul de anul acesta și obiectivele propuse ne oferă violistul Răzvan Popovici, într-un interviu acordat postului nostru.


Domnule Răzvan Popovici, cea de-a treia ediție a SoNoRo Conac debutează vineri, 31 iulie. Cum arată desfășurătorul acestei noi ediții?

Sun din nou încântat să avem clădiri extraordinare din patrimoniul țării - castele, lăcașuri de cult și reședințe nobiliare. Suntem la Iași, ca apoi în august și septembrie să continuăm cu celelalte concerte… vom fi la Alba Iulia, în biserica romano-catolică, la Viscri, în biserica fortificată, la Cluj, în minunata Boemă, la Arad, în Liceul Moise Nicoară… mergem la Carei. Va fi un periplu pe care-l vom încheia în Primăria Sectorului 1, la București - în proaspăr restaurata primărie, în sala de consiliu care are niște picturi foarte inspirate ale Olgăi Greceanu.


Cine sunt muzicienii alături de care veți evolua și dumneavoastră în cadrul acestei stagiuni?

Se numără violonistul Vlad Stănculeasa, violoncelistul Valentin Răduțiu sau violistul Cristian Naș.


Din anul 2013, de când ați început SoNoRo Conac, ce ecouri a avut acest demers al dumneavoastră?

Chiar după primul an proiectul a început să dea roade pentru că ideea inițială a fost ca prin readucerea muzicii în aceste spații - multe dintre ele extraordinar de frumos restaurate însă, în contextul actual, practic lipsite de orice activitate serioasă - am arătat oamenilor din sânul comunității respective că se poate face ceva extraordinar de frumos și la un foarte înalt nivel. Iar după aceea, de exemplu, mi-aduc aminte când am cântat în casa lui Golescu, la Câmpulung, extraordinar de frumos restaurat de Fundația Pro Patrimoniu, organizatorii și cei care au grijă de clădire au fost contactați de diverși oameni nu doar din Câmpulung, dar și din București, dorind să organizeze acolo sau o conferință, sau un concert ș.a.m.d. cred că prin reintroducerea acestor lăcașuri în circuitul obișnuit, în cazul nostru - concertistic, deci muzical, se deschid mari porți, mai ales generației care vine.

Interviu realizat de Alexandru Mija