ACUM:
20.35
Armonii preclasice
Un regal de muzică renascentistă și barocă.
Urmează: 21.35 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 23.30 Interpreții Festivalului Enescu 2019 (R) Marile nume invitate, în înregistrări de referință.

Colectia de Jazz - Jazz in Romania Înapoi

In Memoriam Alin Constantiu

Bookmark and Share
Publicat: luni, 18 Aprilie 2011
Partea I (23 aprilie 2011)
Partea I (23 aprilie 2011)
In ziua de 28 martie 2011 s-a stins din viata muzicianul roman de jazz Alin Constantiu. Nascut in anul 1939, el a fost membru permanent al Big Bandului Radio, solist la saxofon tenor, sopran, alto si clarinet, considerat cel mai bun interpret-improvizator la clarinet de la noi din tara, un adevarat „Benny Goodman al Romaniei”, dupa cum a fost numit de criticii muzicali de specialitate.

Alin Constantiu a debutat pe scenele de jazz într-o formula de be-bop condusa de pianistul Jancsi Korossy, apoi a colaborat cu mari muzicieni de jazz precum Anca Parghel, Eugen Ciceu, Richard Oschanitzky, Johnny Raducanu si Marius Popp.

Alin Constantiu a fost un muzician cu mare talent, un exemplu de seriozitate si dedicare, jazzman prezent ani de-a randul in toate festivalurile importante de la noi, iubit de public si de colegii sai muzicieni. A pastrat pana la finalul carierei sale acel entuziasm pentru studiul muzicii, dorinta de a realiza mereu ceva nou. I-a incurajat pe muzicienii aflati la inceput de cariera si i-a primit sa cante in formatiile sale. Una dintre marile realizari din cariera lui Alin Constantiu este formula numita „Remember 26”, unicul grup de dixieland autentic de la noi.


Alin Constantiu in concert alaturi de Trio-ul Zoltan Boros,

Palatul Cantacuzino, 28 martie 2010