Recomandări Înapoi

Wilson Simonal - Aquarela do Brasil, 20 iunie 2017

Publicat: miercuri, 14 Iunie 2017 , ora 12.15

Și de această dată întâlnim un personaj popular și unic în muzica braziliană, un solist care celebrează viața cu căldură și vibrație muzicală și care nu a ținut cont decât de importanța de a fi el însuși în ceea ce face. Wilson Simonal, artistul care ne aduce Brazilia acasă, cel puțin partea cu plajele, aerul și viața celor care văd frumusețea, indiferent de vremuri. O plimbare cu o mașină veche pe un drum de coastă, în compania vocii relaxate, uneori aproape vorbite a lui Wilson poate deveni reală fără a mai fi nevoie să mergem până în Brazilia.

Vom asculta câteva titluri clasice din dreptul numelui său, pentru a ne da seama că ceea ce este deosebit la Wilson Simonal ține de atitudine, de timbru și de influențele americane pe care le-a inclus în muzica sa. Bossa nova se distinge, dar suflătorii, groove-ul funky și sonoritățile jazz ne aduc modelul ideal de artist care a fuzionat cele două imense limbaje muzicale, dincolo de bossa nova.

Simonal este tot un carioca, un nativ din Rio de Janeiro, dar specificul muzical este ușor îndepărtat de celebrele școli de samba; cu toate astea avem o descriere a Braziliei cât se poate de colorată și personală. Din anii '60 până acum, Wilson Simonal a lasat zeci de piese fredonate de toți brazilienii și cei care s-au bucurat de puterea acestui val care a înconjurat lumea.

Marți, 20 iunie, de la ora 19.00 - Aquarela do Brasil

Berti Barbera