Înapoi

Wiener Jeunesse Orchester susține un turneu în România

Publicat: marți, 28 Iulie 2015 , ora 9.14

După succesul înregistrat în august 2013 la București și Sinaia, Wiener Jeunesse Orchester a dat pentru a doua oară curs invitației de a participa la două importante festivaluri de vară din România – Festivalul Internațional „Enescu și Muzica Lumii” și Festivalul Internațional „Vara Magică”. Orchestra va poposi mai întai la Cluj-Napoca, unde va concerta în data de 9 august în sala Auditorium Maximum. Turneul din România va continua apoi cu participarea la cele două festivaluri: în data de 11 august orchestra vieneză va susține un concert la Sinaia, la Centrul Internațional de Conferințe „Casino”, turneul urmând să se incheie cu un concert la București, la Ateneul Român, pe data de 12 august, în cadrul Festivalului Internațional „Vara Magică”. Din program vor face parte suita pentru orchestră din opereta „Candide” de Leonard Bernstein, „Șapte cântece de tinerețe pentru voce și orchestră” de Alban Berg și Simfonia nr. 4 în Sol major de Gustav Mahler. Wiener Jeunesse Orchester se va bucura și de prezența solistei Ursula Langmayr, una dintre cele mai apreciate soprane austriece la ora actuală.

Wiener Jeunesse Orchester, recunoscută la nivel internațional pentru înalta calitate a interpretării artistice, este considerată a fi o excelentă pepinieră de tinere talente. Orchestra a fost înființată în anul 1987, având în componență studenți la Conservator cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani de pe întreg teritoriul Austriei. Muzicieni care și-au început cariera în cadrul Wiener Jeunesse Orchester fac la ora actuală parte din orchestre renumite precum Orchestra Filarmonică din Viena, Orchestra Simfonică din Viena, Orchestra Radioteleviziunii Austriece, Mozarteum Orchestra Salzburg, Camerata Academica Salzburg sau Klangforum Wien. De-a lungul istoriei de peste 25 de ani Wiener Jeunesse Orchester a susținut numeroase concerte atât în Austria, cât și pe importante scene din Europa, iar în 1998 a câștigat premiul întâi la „World Youth Music Forum“ de la Moscova.

Dirijorul Wiener Jeunesse Orchester este încă din anul 1989 Herbert Böck, care și-a adus un important aport la succesul orchestrei de tineri muzicieni.

COMPRESS