Se întâmplă la Radio România Înapoi

Vizită regală la Radio România

Publicat: vineri, 2 Februarie 2018 , ora 11.23

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au vizitat ieri, 1 februarie, Societatea Română de Radiodifuziune.

Georgică Severin, Președinte Director General al SRR, le-a prezentat oaspeților actul de înființare a Societății Române de Radiodifuziune, semnat în 1928 de Regele Ferdinand precum și proiectele postului public în contextul marcării Centenarului Marii Uniri. Printre subiectele abordate s-au aflat și cele referitoare la posibile proiecte comune. Majestatea Sa Margareta a anunțat că va organiza la Castelul Peleș o recepție dedicată Radioului Public, la aniversarea a 90 de ani de radiofonie românească.

Vizita înalților oaspeți a continuat în studioul Radio România Actualități și la Camera Știrilor, unde le-au fost prezentate mijloacele moderne de prelucrare și înregistrare a știrilor. În redacția Teatrului Radiofonic au fost vizitate studiourile de înregistrare unde li s-au explicat tehnicile moderne de prelucrare a sunetului, dar și partea istorică a studiourilor vechi, bine conservate, în care încă se lucrează.

Vizita a continuat cu studiourile și cabinele ultramoderne ale Radio România Muzical și Sala de concerte Radio.

Majestatea Sa Margareta a pus multe întrebări și s-a întreținut cu redactorii și personalul tehnic, manifestându-și admirația față de profesionalismul acestora.