Recomandări Înapoi

Violonistul Răzvan Stoica - Interpretul zilei de 17 martie la Arpeggio

Publicat: joi, 16 Martie 2017 , ora 12.42

Violonistul Răzvan Stoica este unul dintre tinerii muzicieni valoroși a căror evoluție a fost urmărită și sprijinită de Radio România Muzical. Deținător al premiului I la Concursul "New Talent" de la Bratislava, ediția 2013, Răzvan Stoica își construiește an de an o carieră frumoasă. Ca solist în concerte sau membru al Duo-ului Stoica (alături de pianista Andreea Stoica, sora sa), Răzvan Stoica a cântat pe unele dintre cele mai celebre scene muzicale ale Europei: Concertgebouw din Amsterdam, Teatrul "Champs-Elysées" din Paris, Teatrul "Carlo Felice" din Genova, Palatul Festivalurilor de la Santander, Gewandhaus din Leipzig, Konzerthaus din Berlin, Musikverein de la Viena etc.

După absolvirea Liceului de Muzică "George Enescu" din București, Răzvan Stoica a urmat cursurile Conservatorul Regal din Amsterdam. A participat la numeroase competiții naționale și internaționale, fiind câștigătorul a peste 24 de premii, printre care Premiul I în cadrul competiției Strad Prize de la Salzburg, 2009, i-a dat posibilitatea de a cânta pe o vioară Stradivarius, datată 1729.

Concomitent cu activitatea concertistică, Răzvan Stoica realizează numeroase înregistrări pentru diferite posturi de radio și televiziune, precum și pentru case de discuri din România și din străinătate. Îl vom asculta, de la ora 10.00, ca Interpret al zilei de 17 martie, la Arpeggio, în opusuri de Ravel și Beethoven.

Monica Isăcescu