Evenimentele săptămânii Înapoi

VIDEO. Violonista Sarah Chang în Festivalul Internațional `George Enescu`

Publicat: marți, 25 August 2015 , ora 0.05

La 3 ani cânta melodii simple la pian, cu un singur deget. La 4 ani, primea o vioară mică iar la 8, îi uimea deopotrivă pe Zubin Mehta și Riccardo Mutti cu talentul său remarcabil. Premize cât se poate de bune pentru Sarah Chang, în prezent unul dintre cele mai sonore nume ale violonisticii internaționale. Plină de nerv, excelentă din punct de vedere tehnic, Sarah Chang își abordează cu eleganță și fluiditate partiturile. Determinarea, disciplina dar și inteligența se simt în spatele fiecărei versiuni oferite de violonista americană, unul dintre puținii artiști contemporani care au trecut cu lejeritate de la statutul de "copil-minune" la cel de star al muzicii internaționale.

Personalitate caldă, deschisă, Sarah Chang a reușit să-și păstreze o reconfortantă doză de ingenuitate și să rămână modestă și firească în contextul unei existențe intense din punct de vedere profesional. Moștenirea sa sud-coreeană se simte în calmul cu care abordează cele mai tensionate situații dar și în atracția instinctivă pentru frumos, înțeles în cel mai profund sens al său. Atenția și respectul pentru public completează profilul unei artiste de cel mai înalt calibru. Știați, de asemenea, că își alege culoarea elegantelor rochii de scenă în funcție de compozitorul pe care-l abordează?

Remarcabilei Sarah Chang îi dedicăm două zile, 27 și 28 august (de la ora 10.30 și, în reluare, de la ora 17.05) în cadrul emisiunii "Arpeggio", pe parcursul cărora o vom cunoaște puțin mai bine prin intermediul detaliilor biografice dar și al înregistrărilor sale de referință.