Recomandări Înapoi

VIDEO. Händel - album semnat de soprana Sonya Yoncheva – în premieră la CD Review pe 2 și 3 februarie

Publicat: miercuri, 1 Februarie 2017 , ora 12.22

Cea mai bună Traviata din lume

Sunt cuvintele cu care o laudă pe soprana de origine bulgară Sonya Yoncheva, publicația Die Welt. Este cântăreața cu una dintre cele mai rapide ascensiuni în lumea operei, după ce a câștigat în anul 2010 Premiul Operalia al Concurusului Placido Domingo ce se desfășoară la Scala din Milano. Sonya Yoncheva este adorată de publicul de la Metropolitan Opera, Royal Opera House, Bayerische Staatsoper, Opera de Stat din Berlin, Wiener Staatsoper sau Opera din Paris. Albumul Händel este considerat un fel de întoarcere acasă pentru această multi talentată cântăreață și asta pentru că în fapt muzica barocă a modelat-o ca artist. Reamintesc faptul că Sonya Yoncheva s-a remarcat în cunoscutul ansamblu Le Jardin des Voix condus de William Christie. Expresia sa vocală aparte îi permite să întruchipeze eroine handeliene ca Agrippina, Alcina sau Cleopatra într-un mod cu totul special.

Albumul Händel - albumul femeilor puternice 

 

Este o premieră discografică în lumea teatrului liric. Albumul se lansează pe 3 februarie sub semnătura interpretativă a Sonyei Yoncheva, editat fiind de Casa Sony Classical. Este o colecție-recital de arii din opere de Georg Friedrich Händel cum ar fi, Giulio Cesare in Egitto HWV 17, Alcina HWV 34, Rinaldo HWV 7, Agrippina HWV 6, Rodelinda, regina de' Langobardi, HWV 19 sau Theodora HWV 68. Bonusul albumului este un moment ales din opera Dido and Aeneas Z. 626 de Herny Purcell.

Pentru Sonya Yoncheva eroinele lui Händel se înfățișează ca femei puternice, independente, pasionale care au inspirat multe generații dealungul istoriei. Este Cleopatra Regina Egiptului ambițioasă peste măsură în crezul ei politic, dincolo de care înfățișează o fragilitate surprinzătoare. Ca un adevărat magician Sonya Yoncheva reușește să o întruchipeze pe Alcina, plonjând în străfundurile unei pasiunii, un personaj cu o paletă emoțională bogată cu nuanțe ce oscilează între speranță și disperare. Fiecare arie, fiecare nume al acestui recital este un portret invăluit în legendă ce prinde contur datorită acelei surprinzătoare palete emoționale pe care Sonya Yoncheva este în stare să o redea cu mare iscusință.

Soprana își propune ca din 3 marite 2017 să realizeze un turneu de promovare a acestui album Handel care să se încheie la jumătatea lunii aprilie.

Iată premisele unei audiții de excepție pe 2 și 3 februarie la CD Review (12,15).

Gabriel Marica