Recomandări Înapoi

'Valerian și orașul celor o mie de planete' - Note din filme, 22 octombrie 2017

Publicat: marți, 17 Octombrie 2017 , ora 12.15

Pentru ediția din 22 octombrie a emisiunii 'Note din Filme' v-am pregătit coloana sonoră a unei pelicule recente, foarte recente. Este vorba despre 'Valerian și orașul celor o mie de planete', un film regizat de Luc Besson, a cărui muzică este semnată de Alexandre Desplat.

Desplat nu este tocmai o figură nouă în peisajul cinematografic, el a mai scris muzica și pentru The King's Speech, The Imitation Game, ultimele filme din seriile Harry Potter și Twilight, dar și Grand Hotel Budapest, pentru cel din urmă obținând și un premiu Oscar. Compozitorul se desprinde din marea masă a creatorilor de la Hollywood printr-un stil mult mai cantabil. Într-o lume în care muzica a ajuns să reprezinte strict momentul de pe ecran, fără a se pune problema dacă acea muzică are și o viață proprie, Desplat are îndrăzneala de a ne face să ne amintim temele lui, să plecăm de la cinematograf fredonând câte ceva.

'Valerian și orașul celor o mie de planete' reprezintă reîntoarcerea lui Luc Besson la SF, după îndrăgita peliculă 'Al cincilea Element'. Un proiect ambițios (se zvonea că ar fi fost un nou Star Wars), avem aici de-a face cu cel mai scump film european, cu un univers absolut minunat din punct de vedere vizual și auditiv. Și… cam atât!

Vă invit duminică, 22 octombrie, de la ora 17.30, la emisiunea 'Note din Filme' să vorbim mai multe despre această peliculă și să ascultăm muzica scrisă de Alexandre Desplat.

Radu Mihalache