Evenimente Înapoi

Turneul Flautul Fermecat - Clasic VIP are loc cu sălile pline

Publicat: miercuri, 31 Mai 2017 , ora 13.02

Turneul Flautul Fermecat, sub genericul Clasic VIP, cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și pianistul Horia Mihail, continuă cu același program spectaculos. Cea de-a șaptea ediție a turneului se desfășoară în perioada 20 mai-13 iunie.

La Bârlad, Deva și Alba Iulia, cei doi interpreți au fost primiți de un public numeros și entuziast, ceea ce dovedește că, de la an la an, aceste inițiative muzicale au mai mult succes. Turneul va continua cu un recital la Pitești, pe 2 iunie, cu recitalul de gală la Ateneul Român din București, pe 7 iunie și se va încheia la Brașov pe 13 iunie.

Și această dată pe covorul roșu sunt compozitorii, cei doi interpretând unele dintre cele mai frumoase lucrări din toate timpurile din repertoriul pentru aceste instrumente. Recitalul începe cu Sonata în sol major - Hamburger , de C. Ph. E. Bach, apoi continuă cu un opus din tinerețe al lui Beethoven- Serenada (flaut, vioară, viola), opus la care a revenit și la vârsta maturității, dovadă că această excepțională lucrare l-a obsedat, creând varianta pentru flaut și pian. După pauză, va urma o sonată de Haydn, desprinsă dintr-un ciclu de Opt sonate pentru flaut și pian, o alta de Devienne, plină de vervă și de melodii accesibile și în final, un adevărat șlagăr al tuturor vremurilor: Mica serenadă de Wolfgang Amadeus Mozart.

"Am fost inspirați să prelungim programul ediției precedente Clasic VIP, când am prezentat o muzică aparținând eminamente curentului clasic, atât de benefică sufletelor noastre, ale interpreților, dar, după numărul foarte mare de spectatori de până acum, se dovedește a fi și în topul preferințelor și așteptărilor melomanilor noștri. Ne aflăm la mijlocul acestei noi ediții și, până acum, am fost primiți cu mare entuziasm în toate cele trei centre culturale de la Bârlad, Deva și Alba Iulia. Ținând cont de reacțiile publicului, sunt convins că vom avea succes și în spectacolele viitoare. Un mare pariu este recitalul de la Atenul Român, o sală splendidă unde sper să avem 1000 de spectatori. De asemenea, am convingere că la Pitești și Brașov vom cânta cu săli arhipline fiindcă lumea își dorește să asculte muzică clasică." (Ion Bogdan Ștefănescu)

Amănunte pe www.flautuldeaur.ro


ITINERAR
:

20 mai 2017 - ora 19.00 - Bârlad - Pavilionul Marcel Guguianu

22 mai 2017 - ora 19.00 - Deva - Sala Pro Arte

23 mai 2017 - ora 19.00 - Alba Iulia - Casa de Cultură

2 iunie 2017 - ora 19.00 - Pitești - Centrul Multifuncțional

7 iunie 2017 - ora 19.00 - București - Ateneul Român

13 iunie 2017 - ora 19.00 - Brașov - Sala Patria