ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Tur de forță umanitar la Radio Reșița: 24 de ore din 24, Muzică pentru viață!

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 16 Decembrie 2016 , ora 14.24

Cu cât este mai frig afară, cu atât mai cald încerci să faci înăuntru. Transformi an de an sezonul rece în perioada Sărbătorilor de iarnă, când împărtășești căldura din casă și din inimă cu cei dragi. Să fii om înseamnă de cele mai multe ori să dai dovadă de compasiune, să îți aduci aminte și de cei pe care, de cele mai multe ori, nici nu-i cunoști. Să fii om de radio adaugă și sarcina deloc ușoară să le reamintești ascultătorilor să își asculte inima, să nu uite că au această dimensiune interioară. Avem și ne asumăm această datorie, la Radio România, pentru că indiferent cât este de greu să fii om, este mult mai greu să fii un om singur, uitat și lipsit de solidaritatea celorlalți. Cu prilejul sfintelor sărbători te rugăm să fii solidar cu Radio România, alături de colegii noștri inimoși de la Radio Reșița și de toți cei pe care încercăm să-i ajutăm.

Cu Crucea Roșie, împreună, putem contribui la finalizarea primei clinici de recuperare oncologică din România, aflată la Slatina Nera, locul care va deveni o a doua "casă" pentru bolnavii de cancer, care vor avea astfel o șansă de recuperare! Împreună putem scrie un rând în plus pe o scrisoare de adio adresată cancerului - boala secolului XXI.

Colegii noștri de la Radio Reșița, Laura Sgaverdea, Ovidiu Babolea și Valentina Adam vor face un tur de forță în centrul civic al Reșiței, unde între 19 și 24 decembrie, vor difuza dintr-un studio de sticlă, 24 de ore din 24, Muzică pentru viață! Numărătoarea inversă a început! Toți reșițenii se vor bucura de muzică, iar donatorii vor putea face dedicații și, cel mai important, vor oferi speranță bolnavilor de cancer. În fiecare seară de la ora 18:00, redactorilor Radio Reșița li se vor alătura renumiți artiști și trupe locale, naționale, dar și internaționale. Și surprizele nu se opresc aici.

Cei care iubesc legendele sportului românesc sau arta și totodată doresc să ajute bolnavii de cancer pot participa în 20 decembrie, la balul caritabil organizat de Radio Reșița. Pot licita pentru obiecte precum tricoul regelui fotbalului românesc - Gheorghe Hagi, sau al căpitanului echipei naționale din ultimii 10 ani - Cristian Chivu. Participanții vor putea duce acasă pagaia canoistului Ivan Patzaichin, sau tabloul cu semnătura gimnastei Cătălina Ponor și nu numai. Vor mai fi licitate tablouri pictate de Marian Truțulescu, Kurta Cazimir, Petru Galiș sau Nicolae Ungar… și lista continuă.

Ni s-au alăturat chiar și persoanele puse la încercare de această boală cruntă, dar care totuși au puterea să zâmbească și să ajute pe cei care se află într-o situație similară. Corina Marta și încă "trei magi" vor organiza o tombolă cu premii, iar banii vor fi direcționați către clinica Nera.

Un moment cu totul special și plin de însemnătate, ce va avea loc în 21 decembrie, va fi aducerea Luminii Sfinte de la Betleem, ce va fi împărțită celor prezenți în centrul civic al Reșiței.

Toți cei care nu ne pot fi alături fizic, pot contribui la finalizarea singurei clinici de recuperare oncologică din România printr-un simplu gest: donând în conturile:

RO45BTRLEURCRT0376715101 în EURO

RO95BTRLRONCRT0376715101 în RON

Radio Reșița este primul post din România care derulează campania Muzică pentru viață!, un proiect Serious Request inițiat în 2004 de radioul public din Olanda și care între timp a depășit granițele și a fost preluat de Belgia, Elveția, Suedia, Spania, Austria, Letonia și Portugalia.