Evenimente Înapoi

Trei dirijori români printre cei mai buni participanți la Jeunesses Musicales Conducting Masterclass

Publicat: marți, 26 Septembrie 2017 , ora 13.11
În perioada 20 - 24 Septembrie 2017, Elite Art Club UNESCO a organizat la Universitatea Națională de Muzică București Jeunesses Musicales Conducting Masterclass care a reunit dirijori din toate colțurile lumii.

Ediția de anul acesta a Masterclass-ului de Dirijat Jeunesses Musicales a adus la București 18 dirijori dedicați profesionalismului și excelenței. Anul acesta programul a atras participanți din Turcia, Australia, Coreea de Sud, Japonia, Hong Kong, Israel, Statele Unite ale Americii și România. Sub îndrumarea profesorilor de renume internațional Christian Ehwald și Sigmund Thorp, dirijorii au participat la cursuri de măiestrie intensive în vederea îmbunătățirii tehnicii dirijorale. Pentru a susține performanța dirijorilor români, anul acesta La Fântâna a oferit 4 burse de studiu.

Pe data de 24 septembrie, cei mai buni 8 participanți au susținut un Concert de Gală la pupitrul Orchestrei Camerata Regala, în cadrul sălii George Enescu a Universității Naționale de Muzică București: Omer Shteinhart din Israel, Mateuz Gwizdalla din Australia, Shih-Cheih Wu din Taiwan, Soo Hyun Park din Coreea de Sud, Ryo Yamamoto din Japonia și Alexandru Mihai Ilie, Mircea Padurariu și Eduard Zecheru din România. La finalul concertului juriul a oferit două premii speciale lui Ryo Yamamoto și Alexandru Mihai Ilie.

Concertul a fost dedicat organizației Help Autism, care urmărește să sensibilizeze publicul cu privire la greutățile aferente acestei tulburari și să ofere sprijin concret copiilor care se confruntă cu autismul. Concertul de Gală a răsfățat melomanii cu un repertoriu bogat, ce a inclus compozițiile unor genii precum Mozart, Beethoven și Tchaikovsky.

Evenimentul este organizat de Asociația Elite Art Club UNESCO (http://www.eliteart.org/), unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International - cea mai amplă organizație non-guvernamentală dedicată tinerilor muzicieni din lume. Asociația desfășoară, încă de la înființarea sa în 2003, proiecte de anvergură și înaltă calitate artistică în vederea promovării tinerilor artiști, expunerii valorilor culturale deja consacrate și promovării culturale a României la nivel internațional.

Proiect cofinantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului său de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Mulțumim partenerului nostru principal, la Fântâna si sustinatorilor evenimentului: La Mama, Societatea Muzicală, Universitatea Națională de Muzică București. Pentru mai multe detalii, consultați http://www.bucharestcompetition.ro/