Înapoi

Transmisiuni directe internaționale - martie 2016

Publicat: marți, 1 Martie 2016 , ora 14.12

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Duminică, 6 martie, ora 20.00
Transmisiune directă de la Opera Bavareză de Stat din München. Giuseppe Verdi - "Bal mascat" cu Piotr Beczala, George Petean, Anja Harteros, Okka von der Damerau, Sofia Fomina, Andrea Borghini, Anatoly Sivko, Scott Conner, Ulrich Ress, Joshua Owen Mills, Corul și Orchestra Operei de Stat din München. Dirijor: Zubin Mehta.


Vineri, 11 martie, ora 21.00

Transmisiune directă de la Hanovra. Concert susținut de Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii din Hanovra în Studioul mare al Radiodifuziunii Nord-Germane. Dirijor Eivind Gullberg Jensen. Solistă violonista Hilary Hahn. Carl Maria von Weber - Uvertura operei "Freischütz"; Henri Vieuxtemps - Concertul nr.4 op.31 în re minor pentru vioară și orchestră; Robert Schumann - Simfonia a IV-a op.120 în re minor


Sâmbătă, 12 martie, ora 20.00

Transmisiune directă de la Teatrul "Metropolitan" din New York. Gaetano Donizetti - "Don Pasquale" cu: Ambrogio Maestri, Levente Molnar, Javier Camarena, Eleonora Buratto. Dirijor Maurizio Benini.


Marți, 15 martie, ora 21.00

Transmisiune directă de la München. Concert cameral susținut de pianistul Kristian Bezuidenhout și Cvartetul de coarde "Chiaroscuro" în Studioul 2 al Radiodifuziunii Bavareze. Wolfgang Amadeus Mozart - Divertismentul KV.138 în Fa major, Cvartetul cu pian KV.493 în Mi bemol major, Concertul nr.12 KV.414 în La major pentru pian și orchestră în aranjament pentru pian și cvartet de coarde; Joseph Haydn - Cvartetul de coarde op.20 nr.3 în sol minor


Joi, 17 martie, ora 20.30

Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte a Radiodifuziunii Daneze. Dirijor Otto Tausk. Solist pianistul Leif Ove Andsnes.Robert Schumann - Concertul op.54 în la minor pentru pian și orchestră; Brahms/Schoenberg - Cvartetul cu pian nr.1 op.25 în sol minor în aranjament pentru pian și orchestră


Duminică, 20 martie, ora 13.00

Transmisiune directă de la Amsterdam. Concert susținut de Corurile Radiodifuziunii Olandeze și Național de Băieți și Orchestra Regală "Concertgebouw" la Sala de concerte din Amsterdam. Dirijor Ivor Bolton. Soliști: sopranele Carolyn Sampson și Lydia Teuscher, contratenorii David Daniels și Lawrence Zazzo, tenorii James Gilchrist și Jeremy Ovenden, basul Christopher Maltman și bas-baritonul Thomas Oliemans. Johann Sebastian Bach - Oratoriul BWV.244 "Matthäus-Passion"


Luni, 21 martie, ora 21.00

Transmisiune directă de la Brno. Concert susținut de Ansamblul Baroc Vocal-Instrumental ceh, la Biserica "Sfântul Ion". Dirijor Roman Válek. Soliști: sopranele Kateűina KnìŸíková și Lenka Cafourková Duricová, tenorul Marcus Ullmann, contratenorii Philippe Mathmann și Piotr Olech. Franz Xaver Richter - Oratoriul "Coborârea de pe cruce a lui Isus Hristos salvatorul nostru".


Joi, 24 martie, ora 21.30

Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Corul și Orchestra Academiei de Muzică Veche din Londra la "Milton Court". Dirijor Bernard Labadie. Johann Sebastian Bach - Cantatele BWV.127 "Herr Jesu Christ, wahr' Mensch und Gott", BWV.39 "Brich dem Hungrigen dein Brot" și BWV.182 "Himmelskönig, sei willkommen".


Sâmbătă, 26 martie, ora 19.00

Transmisiune directă de la Teatrul "Metropolitan" din New York. Wolfgang Amadeus Mozart - "Nunta lui Figaro" cu: Luca Pisaroni, Amanda Majeski, Anna Hartig, Mikhail Petrenko, Isabel Leonard, Susanne Mentzer, Maurizio Muraro, Robert McPherson.


Joi, 31 martie, ora 20.30

Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte a Radiodifuziunii Daneze. Dirijor Fabio Luisi. Solist violonistul In Mo Yang. Nicolò Paganini - Concertul nr.1 op.6 în Re major pentru vioară și orchestră; Johannes Brahms - Simfonia I op.68 în do minor.