Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - iunie 2016

Publicat: miercuri, 1 Iunie 2016 , ora 14.54

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Vineri, 3 iunie 2016, ora 21.05

Transmisiune directă de la Leipzig. Concert susținut de Orchestra "Gewandhaus". Dirijor Andris Nelsons. Richard Wagner - Uvertura operei "Tannhäuser, Preludiu și Moartea Isoldei din opera "Tristan și Isolda"; Anton Bruckner - Simfonia a III-a în re minor


Duminică, 4 iunie 2016, ora 21.00

Transmisiune directă de la Opera Regală "Covent Garden" din Londra. George Enescu - "Oedip" cu: Johan Reuter, Sarah Connolly, John Tomlinson, Sophie Bevan, Marie Nicole Lemieux, Nicolas Courjal, Claudia Huckle, Samuel Youn, Stefan Kocan. Dirijor Leo Hussain.


Marți, 7 iunie 2016, ora 21.30

Transmisiune directă de la Barcelona. Concert susținut de Membrii Centrului Internațional de Muzică Veche și Ansamblurile "Le Concert des Nations" și "La Capella Reial de Catalunya" la Sala "Pablo Casals", Auditorium. Henry Purcell - Suită din opera "The Fairy Queen.


Vineri, 10 iunie 2016, ora 20.00

Transmisiune directă de la Praga. Concertul de Gală al Concursului Internațional "Concertino-Praga", ediția 2016. Serghei Rahmaninov - Partea I din Concertul nr.2 op.18 în do minor pentru pian și orchestră (Elizaveta Kliucerova-pian, Rusia - Premiul I); Piotr Ilici Ceaikovski - Partea a III-a din Concertul op.35 în Re major pentru vioară și orchestră (Pavla Tesaűová-vioară, Cehia - Premiul II); David Popper - Rapsodia Ungară op.68 pentru violoncel și orchestră (Cornelius Zirbo-violoncel, România - Premiul II); Piotr Ilici Ceaikovski - Părțile a II-a și a III-a din Concertul nr.1 op.23 în si bemol minor pentru pian și orchestră (Victor Maslov-pian, Rusia - Marele premiu din ediția 2013); Dmitri Șostakovici - Părțile a II-a și a III-a din Concertul nr.2 op.102 în Fa major pentru pian și orchestră (Arina Pan-pian, Rusia - Premiul II); Ernest Chausson - Poemul op.25 pentru vioară și orchestră (Isabella D'Éloize-vioară, Premiul I); Antonin Dvorak - Partea a III-a din Concertul op.104 pentru violoncel și orchestră (Maria Zaitseva-violoncel Premiul I și Premiul special din ediția 2016).


Luni, 13 iunie 2016, ora 21.30

Transmisiune directă de la Lugano. "Proiectul Martha Argerich". Concert susținut la "Auditorium" al Radiodifuziunii Elveției Italiene. Brahms/Griguoli - Uvertura Academică op.80 în aranjament pentru 3 piane; Nicola Campogrande - Lucrarea "150 de decibeli" pentru 3 piane (Giorgio Tomassi, Carlo Maria Griguoli și Alessandro Stella); Johannes Brahms - Trio op.40 în Mi bemol major pentru pian, vioară și corn (Nicholas Angelich, Renaud Capuçon și David Guerrier); Franz Schubert - Fantezia D.934 în Do major pentru vioară și pian (Andrey Baranov și Ricardo Castro); Alban Berg - Concertul de cameră pentru pian, vioară și 13 instrumente de suflat (soliști Nicholas Angelich și Renaud Capuçon


Joi, 16 iunie 2016, ora 21.30

Transmisiune directă de la Barcelona. Concert susținut de Ansamblul "Les Arts Florissants" la Palatul Muzicii Catalane. Dirijor William Christie. Johann Sebastian Bach - Misa BWV.232 în si minor.


Vineri, 17 iunie 2016, ora 20.30

Transmisiune directă de la Wismar, Germania. Concert susținut de Orchestra "Elbphilharmonie" a Radiodifuziunii din Hamburg la Biserica "Sfântul Gheorghe". Dirijor Sakari Oramo. Solistă violonista Vilde Frang. Cathy Milliken - Uvertura Festivă "Wismar Soundscapes"; Benjamin Britten - Concertul op.15 în re minor pentru vioară și orchestră; Edward Elgar - Simfonia I op.55 în La bemol major


Miercuri, 22 iunie 2016, ora 21.00

Transmisiune directă de la Teatrul Regio din Torino. Georges Bizet - "Carmen" cu Anna Caterina Antonacci, Dmytro Popov, Vito Priante, Irina Lungu, Corul de copii al Conservatorului "Verdi", Corul și Orchestra Teatrului "Regio" din Torino. Dirijorul corului: Claudio Fenoglio. Dirijor Asher Fisch.


Sâmbătă, 25 iunie 2016, ora 19.00

Transmisiune directă de la Varna. Concert susținut Orchestra Simfonică de Tineret "Ural" din Ekaterinburg. Dirijor Enkhbaatar Baatarjav. Solistă violonista Liya Petrova. Piotr Ilici Ceaikovski - Concertul op.35 în Re major pentru vioară și orchestră și Simfonia a IV-a op.36 în fa minor.


Duminică, 26 iunie 2016, ora 19.00

Transmisiune directă de la Opera de Stat din München. Fromental Halévy - "La Juive" cu Aleksandra Kurzak, Roberto Alagna, John Osborne, Corul și Orchestra Operei de Stat Bavareze. Dirijor Bertrand de Billy.


Miercuri, 29 iunie 2016, ora 21.30

Transmisiune directă de la Utrecht. Concert de deschidere al Festivalului Internațional de Muzică de cameră de la Utrecht. Concert susținut de "violonista Janine Jansen și prietenii" la Complexul "Tivoli Vredenburg". Edvard Grieg - "Andane con moto" pentru pian vioată și violoncel; Max Bruch - TreiPiese din Ciclul op.83 pentru clarinet, violă și pian; Erwin Schulhoff - Sextetul pentru 2 viori, 2 viole și 2 violoncele; Johannes Brahms Lieduri op.85 și op.96; Felix Mendelssohn - Trio cu piannr.1 op.49 în re minor.


Joi, 30 iunie 2016, ora 20.30

Transmisiune directă de la Opera de Stat din Viena. Giacomo Puccini - "Manon Lescaut" cu Anna Netrebko, Marcello Giordani, David Pershall, Corul și Orchestra Operei de Stat din Viena. Dirijor Marco Armiliato.