Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - Aprilie 2017

Publicat: marți, 28 Martie 2017 , ora 11.56

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Sâmbătă, 1 aprilie 2017, ora 20.00

Transmisiune directă de la Metropolitan Opera House din New York. Ludwig van Beethoven - "Fidelio" cu: Klaus Florian Vogt, Adrianne Pieczonka, Falk Struckmann, Hanna-Elisabeth Muller. Dirijor Sebastian Weigle.


Marți, 4 aprilie, ora 21.00

Transmisiune directă de la München. Recital susținut de violoncelistul Andreas Brantelid și pianistul Christian Ihle Hadland. Ludwig van Beethoven - 7 Variațiuni în Mi bemol major pe o temă din opera "Flautul fermecat" de Mozart, 12 Variațiuni op.66 în Fa major pe o temă din opera "Flautul fermecat" de Mozart, Sonata op.5 în Fa major pentru violoncel și pian, Leoč Janáèek - "Basmul"; Nikolai Miaskovsky - Sonata nr.2 op.81 în la minor.


Vineri, 7 aprilie, ora 21.00

Transmisiune directă de la Madrid. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii din Madrid la "Teatro Monumental". Dirijor Nacho de Paz. Ludwig van Beethoven - Uvertura op.84 "Egmont" și Simfonia I op.21 în Do major; John Adams - Concertul "Absolute Jest" pentru cvartet și orchestră (colaborează Cvartetul Quiroga")


Vineri, 21 aprilie, ora 21.00

Transmisiune directă de la Lisabona. Concert susținut de Orchestra "Gulbenkian" la Sala Mare a Fundației Gulbenkian. Dirijor Paul McCreesh. Solist violoncelistul Gautier Capuçon. Satie/Debussy - Două "Gymnopedii" pentru pian în aranjament pentru orchestră; Camille Saint-Saëns - Concertul nr.1 op.33 în la minor pentru violoncel și orchestră; Ludwig van Beethoven - Simfonia a VII-a op.92 în La major.


Sâmbătă, 22 aprilie, ora 20.00

Transmisiune directă de la Metropolitan Opera House din New York. Giuseppe Verdi - P. I. Ceaikovski - "Evgheni Oneghin" cu: Peter Mattei, Anna Netrebko, Alexey Dolgov, Elena Maximova. Dirijor Robin Ticciati.