Agenda de concert Înapoi

Teatrul 'Stela Popescu' propune spectacole pentru elevii din școlile bucureștene

Publicat: marți, 31 Octombrie 2017 , ora 13.23

Baletul-feerie Harap Alb, o premieră a acestui an, producție prezentată de Primăria Municipiului București prin intermediul Teatrului "Stela Popescu", se va juca pe scena Sălii Mari a Palatului Național al Copiilor luni, 6 și marți 7 noiembrie, de la ora 10. În această versiune scenică, Harap Alb, un fel de străbunic al lui Harry Potter, vine în pași de dans, din povestea lui Ion Creangă, direct pe scenă. Coregrafia, regia și ilustrația muzicală sunt semnate de Ștefan Soare, scenografia de Viorica Petrovici, iar personajele prind viață prin intermediul balerinilor Teatrului "Stela Popescu".

Al doilea titlu al perioadei este Lampio și grăuntele de lumină, cea mai recentă premieră prezentată de Primăria Municipiului Bucuresti prin intermediul Teatrului Muzical "Stela Popescu". Lampio și grăuntele de lumină este o poveste delicată și plină de sensibilitate, o istorie originală, adaptată și dramatizată pentru copii, în regia lui Tony Adam, dramatizată de Victoria Pătrașcu și cu o scenografie semnată de Cristian Marin. Își dă concursul corpul de balet al Teatrului « Stela Popescu », coordonat pentru acest proiect de cunoscuta coregrafă Ioana Macarie. În noiembrie, spectacolele sunt programate atât sâmbătă, pe 11 și pe 18 noiembrie, pentru familiile cu copii, de la ora 11, cât și pentru elevii din școlile bucureștene, luni, 27 și luni, 28 noiembrie de la ora 10.00 și ora 12,00, la Sala mică a Palatului Național al Copiilor.

Un alt titlu atractiv și plin de haz este Chirița la Iași, care o are în rolul titular pe Stela Popescu. Acest musical se va juca pe scena Sălii Mari a Palatului Național al Copiilor luni, 13 și marți 14 noiembrie, de la ora 11,00. Coana Chirița este emblematică și reprezentativă pentru societatea în care a trăit Vasile Alecsandri. Surprinzător, și pentru a noastră, după mai bine de 100 de ani. Subiectul este serios, maniera este comică, iar Stela Popescu uimitoare în rolul moldovencei parvenite și inculte. Chirița la Iași este un musical de Roman Vlad, inspirat din piesa lui Alecsandri, în regia lui Dan Tudor, în care comicul de situație, de caracter și de limbaj se întrepătrund în conturarea unor personaje savuroase. Coregrafia este semnată de Ștefan Soare, iar scenografia de Viorica Petrovici. Participă trupa de balet a Teatrului Stela Popescu. Tinerii spectatori sunt invitati, așadar, la o comedie clasică unde atmosfera de epocă este foarte bine surprinsă atât prin text cât și prin dans, un spectacol pentru toate vârstele care educă și distrează deopotrivă.

Pentru detalii și rezervări de grup :Teatrul Stela Popescu - teatrulstelapopescu2@gmail.com