ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Evenimente Înapoi

Tango la cetate, la Hunedoara și Alba Iulia

Bookmark and Share
Publicat: joi, 15 Iunie 2017 , ora 9.03

Proiectul Tango la cetate se deschide prin două concerte susținute la Hunedoara (16 iunie) și Alba Iulia (24 iunie) de binecunoscutul grup Argentango.

La Hunedoara concertul va avea loc la Castelul Corvinilor, în Sufrageria Bethlen pe 16 iunie, de la ora 19:00, iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în Sărbătoarea muzicii și se va desfășura în Piața Cetății, pe 24 iunie, de la ora 18:00.

Ideea acestui nou proiect al ansamblului ArgEnTango s-a născut anul trecut în timpul turneului national Piazzolla, o poveste autentică, pe de o parte dintr-o dorință a ansamblului de a continua drumul împreună, iar pe de altă parte din dorința de a aduce tangoul în locuri neobișnuite și, de ce nu, de a promova cetățile fortificate din România, un tezaur cultural și turistic prea puțin cunoscut.

"Ca ansamblu ne dorim foarte mult să continuăm drumul, era necesar pentru acest proiect un alt tip de tango, mai tradițional, poate chiar mai comercial. Asta nu înseamnă că nu vom continua cu Piazzolla, grupul ArgEnTango pornind de la muzica lui Piazzolla, dar ne dorim să ajungem în locuri tot mai diferite și să prezentăm Tango în toată splendoarea sa", declara Analia Selis înaintea noii călătorii muzicale prin cetățile României.

În repertoriul proiectului Tango la cetate se găsesc tangouri extrem de cunoscute, precum Por una cabeza melodie devenită celebră în toată lumea datorită filmului Parfum de femeie, dar și câteva tangouri românești. "Pe scenă vom aduce și povestea acestor tangouri românești, povestim despre contextul și motivul pentru care au fost scrise, dezvăluim adevărul despre Zaraza, care de fapt nu este tango românesc, ci argentinian, și îl prezentăm atât în spaniolă, cât și în română, în aranjamentele lui Mariano Castro", mărturisea tot Analia Selis.

Concertele au în centru aceeași puternică tripletă argentiniană, formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de imensă valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). În primăvara anului 2016, ArgEnTango s-a lansat ca un proiect unic în România și a umplut sălile în toate concertele prezentate până la acest moment. Cvintetul româno-argentinian are acum în spate experiența a zeci de concerte împreună, așadar noile recitaluri din proiectul Tango la cetate se anunță deja a fi evenimente de mare succes.

Artiștii dedică seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Speranței există în România pentru a oferi sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile. Pentru că știm cât de mare este nevoia de servicii de îngrijire paliativă, ne alaturăm demersurilor Hospice și îi îndemnăm pe spectatorii și prietenii noștri să se implice alături de noi, prin donații, redirecționarea a 2% din impozitul pe venit sau orice altă formă de susținere a acestei cauze (www.hospice.ro).

Un eveniment susținut de Radio România. Proiect cofinanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Organizator: Asociația Culturală Analia Selis. Partener oficial: BMW. Transportator aerian oficial: Air France - KLM. Sponsori: Sensiblu, Vestra, Elsaco, Pensiunea Cai de Vis.

Parteneri culturali: Centrul Cultural Media al Radio România, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Filarmonica Transilvania din Cluj -Napoca, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești, Filarmonica Banatul din Timișoara, Muzeul Peleș din Sinaia, Filarmonica Moldova din Iași.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România Muzical, Radio România Regional, Media Trust, România Liberă, România TV, și TVR 3, Observator Cultural, Hotnews, Bussines Review, agentiadecarte.ro, Avantaje, Cariere, 9 A.M., Kudika, Garbo, Urbo.ro.