Recomandări Înapoi

Tânăra violonistă Alexandra Bobeico este Interpreta zilei, joi 23 martie

Publicat: miercuri, 22 Martie 2017 , ora 12.39

Născută în 1996 într-o familie de muzicieni, Alexandra Bobeico a început studiul viorii la vârsta de șase ani, în cadrul Colegiului Național de Muzică "George Enecu", sub îndrumarea Mihaelei Tomescu, apoi a Elenei Baltaga. A manifestat de timpuriu calități muzicale deosebite: ușurință în citirea și înțelegerea partiturilor, auz absolut, prezență scenică remarcabilă. Începând din anul 2009, Alexandra Bobeico a beneficiat de îndrumarea profesoarei Galina Buinovschi iar din 2011 a adăugat pregătirii sale studii cu violonistul și profesorul Gabriel Croitoru. În paralel, a participat la cursuri de măiestrie susținute de personalități ale artei violonistice, precum Pierre Amoyal, Alexander Sitkovetsky, Liviu Prunaru, Emilian Piedicuță, Eduard Schmieder.

Alexandra Bobeico a obținut primul său premiu I la vârsta de 9 ani la Botoșani, iar de atunci, evoluția ei a însumat zeci de premii și distincții la competiții din țară și din străinatate. Cea mai importantă realizare de până acum este câștigarea Premiului I și a Premiului pentru cea mai bună interpretare a lucrării impuse la Concursul Concertino Praga (2013), organizat de Radiodifuziunea Cehă în colaborare cu Uniunea Europeană de Radio, competiție la care Alexandra a participat la propunerea postului Radio România Muzical.

În prezent, Alexandra Bobeico este studentă în anul II în cadrul Universității "Mozarteum" din Salzburg, la clasa profesorului Harald Herzl. Vă invit să ascultăți înregistrări ale tinerei violoniste joi, 23 martie, de la ora 10,00, la Arpeggio.


Andreea Chiselev