Interviuri Înapoi

'Suflet în culori' - concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism

Publicat: joi, 26 Martie 2015 , ora 14.38
Duminică, 29 martie 2015, începând cu ora 19:00, pe scena Sălii Radio din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, în parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Societatea Română de Radiodifuziune, Kaufland România, Floria.ro și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează cea de-a II-a ediție a evenimentului 'SUFLET ÎN CULORI' - concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism. Manifestarea va reuni trei nume de referință ale scenei muzicale internaționale: violonistul Remus Azoiței și pianistele Mara Dobrescu și Diana Ionescu.

Despre ediția din 2015 a acestui eveniment ne-a vorbit Mihai Stan, președintele Asociației pentru Muzică Artă și Cultură.

Ideea de a organiza acest concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism a venit în urma unei vești. Acum doi ani, aflând că nepoțelul unor foarte buni prieteni a fost diagnosticat cu autism, mi-am dorit să-i ajut. Dar, în același timp, mi-am dorit să ajut nu numai pe nepoțelul lor, dar și pe ceilalți copii diagnosticați cu autism. Și-atunci, amicii mei m-au îndrumat cărte Asociația Help Autism și așa a luat naștere evenimentul "Suflet în culori", concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism. Prima ediție a avut loc anul trecut, în 3 aprilie, tot la Sala Radio. Invitați au fost tenorul Ștefan Pop, soprana Rodica Vica, violonistul Vlad Maistorovici și pianistul Ștefan Doniga.

Iată că, anul acesta, în 29 martie, tot la Sala Radio, are loc a doua ediție a concertului caritabil, iar invitați sunt violonistul Remus Azoiței și cele două pianiste - Mara Dobrescu și Diana Ionescu.


Cum au reacționat ei la invitația dumneavoastră de a participa la acest eveniment?

Foarte bine. În primul rând sunt prieteni dragi, sunt artiști minunați, iar propunerea mea a fost îmbrățișată încă de la primul cuvânt. Au fost foarte deschiși, din start au zis că da, vin să cânte în beneficiul acestor copii, pro bono.


Ce vor asculta cei care vor fi prezenți duminică seară în Sala Radio?

Momentele muzicale au fost gândite de cei trei artiști bineînțeles, dar în special de pianiste. Este un program făcut special, atractiv… a fost conceput în ideea că ei cântă pentru copii, și-atunci piesele sunt frumoase, vesele, să transmită publicului ideea că totuși noi am venit aici, cântăm, ne simțim bine și în același timp ajutăm copiii. Pot să spun, Remus Azoiței va cânta celebra Ciaccona, va fi și un moment de final Piazzolla, Libertango cu toți trei pe scenă - un moment inedit, două pianiste și un violonist. Pentru alte surprize invit publicul la Sala Radio să vină să asculte un concert de calitate și, în același timp, prin simpla achiziționare a unui bilet poate ajuta un copil.


Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele INMEDIO semnalizate bilete.ro, în Magazinele GERMANOS și la Casa de bilete a Sălii Radio.


Interviu realizat de Lucian Haralambie