Evenimentele săptămânii Înapoi

Sub bradul de Crăciun, la Radio România Muzical

Publicat: vineri, 16 Decembrie 2016 , ora 10.39


Din 19 decembrie, Radio România Muzical a pregătit emisiuni speciale, cadouri de Crăciun oferite tuturor ascultătorilor săi.

"Sub bradul de Crăciunîmpodobit de Andreea Chiselev găsiți de luni până vineri, între orele 10.00-11.55 (în reluare orele 17.05-19.00) colindele tradiționale românești, în interpretarea Corului Madrigal condus de Marin Constantin, dar și cele mai frumoase cântece de Crăciun din repertoriul internațional, alături de mari opusuri ale muzicii clasice. Nu au fost ocolite nici "specialitățile", cum sunt înregistrările cu muzică tradițională românească realizate de Ansamblul Hesperion XXI condus de Jordi Savall.

De luni până vineri, de la ora 12.00, este timpul pentru Santa CD. Lucian Haralambie a pus în sacul lui Moș Crăciun albume semnate de Sting, Corul Radio, Corul de copii Radio, Nigel Hess, Voices8 sau Corul de băieți din Viena.

În 25 decembrie, de la ora 15.25, sunteți invitați să ascultați una dintre cele mai semnificative lucrări destinate Crăciunului din întreaga istorie a muzicii: Oratoriul de Crăciun de Johann Sebastian Bach.

Vineri, 23 decembrie, în cadrul emisiunii Polifonii (orele 13.05-15.25) vă propunem cea mai importantă lucrare vocal simfonică românească dedicată Crăciunului: Oratoriul bizantin de Crăciun de Paul Constantinescu.

În 24 și 25 decembrie, de la ora 13.00, Anca Andriescu vă prezintă cele mai interesante concerte din Proiectul de Crăciun al Uniunii Europene de Radio, transmis pe întregul mapamond în 18 decembrie 2016.

Prilej de reflecție spirituală aduce și ultima emisiune de actualitate discografică din 2016, Music box. În 19 decembrie, de la ora 19.00, puteți asculta integrala Suitelor franceze de Johann Sebastian Bach, în interpretarea celebrului pianist Murray Perahia.

Sunt doar câteva propuneri din programul săptămânii 19-25 decembrie. Programul complet poate fi consultat aici.

Radio România Muzical poate fi ascultat pe frecvențele FM 97.6 și 104.8, online la www.romania-muzical.ro sau prin aplicațiile pentru IOS și Android.