Evenimentele săptămânii Înapoi

Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act, 8 mai 2019, ora 19,00

Publicat: luni, 22 Aprilie 2019 , ora 15.56

În cea de-a opta zi a lunii mai, Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act, organizată de Radio România Muzical și Orchestrele și Corurile Radio, va contiuna cu un concert dedicat creației românești.

Va fi o seară specială despre muzica românească, pe care trompetistul Sebastian Burneci, saxofonistul Paolo Profeti, pianistul George Natsis, contrabasitul Adrian Mircea Flautistu și bateristul Vlad Poescu o vor plia pe "gramatica" jazzului de secol XXI. O "fandare" printre stilurile muzicii autohtone, semnate Alexandru Andrieș, Vama, Nicu Alifantis, Timpuri Noi sau Aura Urziceanu, grupate sub numele "De ieri până azi". Este un proiect despre "timp", cu trecutul și prezentul lui, amestecte printre sunete și amintiri, căci cei cinci muzicieni vor apela la cele mai populare teme, mai vechi sau mai noi, extrase din muzica pop sau rock authtone.

Așadar, miercuri, 8 mai 2019, de la ora 19,00, adresa Calea Victoriei nr.126 devine locul unde memoria noastră poate primi un "refresh" jazzy, căci improvizațiile din "ieri" și, bineînțeles, din "azi" ne pot completa frânturile propriilor aminitiri, de ce nu, aproape uitate.

Radio România Muzical poate fi ascultat pe frecvențele 97.6 și 104.8 FM și online la www.romania-muzical.ro. Toate concertele înregistrate la Teatrul Act vor fi disponibile pentru reascultare pe site-ul Radio România Muzical timp de 30 zile de la data difuzării la radio, pe minisite-ul emisiunii Concertele Radio România Muzical.