Înapoi

Spectacolul pentru copii 'Flautul fermecat' de W.A.Mozart, la Opera Națională București

Publicat: miercuri, 22 Ianuarie 2020 , ora 12.43

Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical "Ludovic Spiess" din cadrul Operei Naționale București prezintă duminică, 26 ianuarie 2020, începând cu ora 11:00 spectacolul "Flautul fermecat" de W.A.Mozart.

Realizatorii spectacolului -Anda Tabacaru regie, Smaranda Morgovan conducere muzicală, Adriana Urmuzescu scenografie- invită micii spectatori într-un univers plin de culoare, fascinant, cu personaje pe care, cu siguranță, le vor îndrăgi. Muzica încântătoare a lui Mozart, melodiile pline de inspirație îi vor însoți în această poveste minunată-la pian Anatol Rogut, la flaut Nicoleta Amzulescu, la celestă Maria Paladi. Participarea corului de copii al Operei Naționale București va aduce ineditul în desfășurarea acțiunii, însoțind permanent personajele operei - mișcarea scenică Ileana Sora.

Capodopera mozartiană a fost adaptată pentru copii, subiectul operei putând fi interpretat, datorită originalității sale și muzicii fermecătoare, ca un basm plin de învățăminte în care se confruntă adevărul și minciuna, curajul și lașitatea, Întunericul și Lumina, prietenia și trădarea.

Opera în două acte "Flautul fermecat" a avut premiera la Viena, la Freihaustheater, un teatru popular , în anul 1791. Libretul lui Emanuel Schikaneder a fost inspirat de povestea "Lulu" de Liebeskind, publicată în colecția de povești orientale Dschinnistan în 1786. Lucrarea este considerată cea mai bună creație a genuluisingspiel, operă comică de origine germană care în loc de recitativ (dialog cântat) folosește dialogul vorbit. "Flautul fermecat" este una dintre cele mai apreciate și cântate opere din lume. Prima montare a fost regizată și dirijată de compozitorul însuși și a avut un succes răsunător. Autorul libretului a fost interpretul rolului Papageno. În anul 1792,la un an de la premiera absolută, dar și de la moartea lui Mozart, se sărbătoreau deja 100 de reprezentații.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni - duminică între orele 10:00 - 13:00 și 14:00 - 19:00).