Recomandări Înapoi

Soprana Marina Krilovici - 75, rubrica Opera și vedetele ei, 9 iunie

Publicat: miercuri, 31 Mai 2017 , ora 15.18

A cântat alături de Placido Domingo, Luciano Pavarotti și José Carreras, însă succesul din marile teatre lirice ale lumii nu a îmbătat-o niciodată, pentru că, după propria-i mărturisire, nu a căutat să fie divă cu orice preț.

La cei 75 de ani, pe care îi va sărbători în 11 iunie, soprana Marina Krilovici împărtășește din arta cântului său studenților de la Conservatorul "Athenaeum Maria Callas" din Atena.

"…O nouă stea a artei lirice…" - se scria în presa internațională a anului 1967 despre Marina Krilovici, soprana care a confirmat această apreciere într-o carieră de peste două decenii desfășurată pe marile scene lirice ale lumii. "Mi-am găsit în muzică împlinirea…" - mărturisea cu mai mult timp în urmă artista care a știut să transforme fiecare apariție scenică într-un veritabil eveniment artistic.

Cu inteligență, a conferit muzicii mozartiene rafinament. Interpretând Mozart a cunoscut debutul pe scena Operei Naționale București - în 1966 cu Donna Anna din opera "Don Giovanni". Din 1971, când a emigrat în Germania, cântăreața cu origini grecești a cucerit, rând pe rând, marile teatre: Opera de Stat din Viena cu Santuzza din "Cavalleria rusticana" de Mascagni, "Covent Garden" din Londra cu Aida din opera verdiană, Teatrul San Carlos din Lisabona cu Manon Lescaut de Puccini, Opera Metropolitan din New York cu Leonora din "Trubadurul" de Verdi și Opera din San Francisco cu Mimi din opera pucciniană "Boema". Remarcabila prezență scenică a Marinei Krilovici, trăirea intensă a personajelor au rămas în memoria publicului care a îndrăgit-o.

Pe Marina Krilovici - soprana care s-a situat între gloriile artei cântului din anii '70 și '80, o ascultați la Arpeggio în rubrica Opera și vedetele ei, vineri, 9 iunie, ora 11.00.

Jeanine Costache