Evenimentele săptămânii Înapoi

Soprana Chen Reiss, dirijorul Daniele Gatti și Orchestra Regală 'Concertgebouw' - în direct de la Amsterdam

Publicat: marți, 22 August 2017 , ora 13.52

În seara de joi, 24 august, vom avea prilejul să întâlnim doi mari artiști ai lumii contemporane. În fața Orchestrei Regale "Concertgebouw" din Amsterdam se vor afla soprana Chen Reiss și dirijorul Daniele Gatti, într-un concert găzduit de Festivalul de vară "Nopțile de vară Robeco".

Vom intra în atmosfera unui festival care face parte din cea mai nouă și complexă istorie a Olandei, eveniment care își are rădăcinile în anii 1880. Dar despre istoria și parcursul deosebit de interesant al acestui eveniment vom vorbi mai pe larg în comentariul transmisiunii. "Robeco Summer Nights" prezintă în prezent în lunile iulie și august, o serie de concerte, de la clasic la jazz și de la flamenco la muzică de film. Muzicieni de top din Olanda și din întreaga lume aduc pe scenă pe lângă creațiile clasice cunoscute și numeroase surprize.

Concertul de joi seara este capul de afiș al acestui eveniment, pe care Radio România Muzical vi-l oferă în direct. Și aceasta, pentru că cea mai renumită orchestră a Olandei - "Concertgebouw", va fi condusă de Daniele Gatti - actualul dirijor principal al ansamblului. Programul serii va conține două capodopere din clasicism și romantismul târziu - Simfonia nr. 82 în Do major "Ursul" de Joseph Haydn și Simfonia a 4-a în Sol major de Gustav Mahler. În aceasta din urmă, o vom putea asculta pe soprana Chen Reiss, o artistă binecunoscută publicului din toate categoriile stilistice, pentru că până în prezent, Chen Reiss este o personalitate care și-a dovedit calitățile în mai toate genurile muzicale. Va fi o seară care îmbină profunzimea cu spiritul ludic al sfârșitului de vară, într-unul dintre cele mai ample și mai bogate în tradiție evenimente ale spațiului european, o seară care se va repeta și în cadrul festivalului Enescu 2017, în 23 septembrie, la București.

În direct de la Amsterdam joi, 24 august, de la ora 21.00. 


Dan Ghineraru