Colectia de Jazz - Jazz in Romania Înapoi

Seria de concerte "Jazz pe romaneste" la Sala Radio - editia 22 ianuarie 2014

Publicat: joi, 23 Ianuarie 2014

Seria de concerte “Jazz pe romaneste”, initiata de binecunoscutul prezentator si realizator de emisiuni de jazz, Florian Lungu, a debutat in 2014 cu un recital al vocalistei Luiza Zan alaturi de Big Bandul Radio – dirijat de Ionel Tudor.

Florian Lungu – despre Luiza Zan:

You need Flash player 9 to play this

Luiza poate fi considerata cu certitudine preferata fanilor de jazz de la noi. In 22 ianuarie 2014, Sala Radio a fost plina de ascultatori entuziasti, de cunoscatori ai genului, dar, printre acestia, au fost prezenti si tineri aflati pentru prima data la un concert de jazz. Cu totii au regretat faptul ca nu pot sa participe mai des la asemenea evenimente, fie din lipsa timpului, sau pentru simplu fapt ca jazzul le-a fost total necunoscut pana acum.

Opinii spectatori concert:

You need Flash player 9 to play this

Care este secretul Luizei? Vocea perfect stapanita? Experienta? Studiul intens? Talentul? Ea ne dezvaluia cu ceva timp in urma in cadrul „Colectiei de Jazz”:

"...daca esti un om riguros, constiincios, cinstit cu tine insuti iti dai seama cat de mult trebuie sa inveti zi de zi, cat de mult studiu este necesar...pe langa toata partea asta tehnica, instrumentul asta - vocea - este un instrument pe care il manuieste altcineva, asta este parerea mea. Altcineva este stapanul, este important sa te lasi manuit, forta vine din exterior, nu din interior...consider ca vocea nu imi apartine in totalitate...".

Luiza Zan la Colectia de Jazz (I)

Luiza Zan la Colectia de Jazz (II)


Interviu Luiza Zan la finalul concertului din 22 ianuarie 2014, Sala Radio:

You need Flash player 9 to play this

Luiza a impresionat prin interpretarea ei. Deja ea poate fi numita o invitata constanta a Big Bandului Radio, care, de fiecare data, prin participarea Luizei, capata un plus de stralucire, asta si datorita repertoriului pe care vocalista isi poate permite sa-l abordeze.

Angel Eyes – inregistrare din concert:

You need Flash player 9 to play this

Luiza va continua sa sustina concerte in luna ianuarie in tara, dar va reveni si in Bucuresti cu un recital la Sala Arcub in 29 ianuarie, de la ora 20.00 cu un program inedit care va cuprinde teme din jazzul anilor ’40, acompaniata de pianistul maghiar Peter Sarik.

Turneu Luiza Zan ianuarie 2014

(Editare audio: Claudiu Țigănaș)