Agenda de concert Înapoi

Seară de muzică și poezie la Ateneul Român

Publicat: luni, 11 Februarie 2019 , ora 15.23

Concert extraordinar și lansare de carte ale tenorului Teodor Ilincăi

Unul dintre cei mai apreciați tenori români ai generației sale - Teodor Ilincăi - concertează la Ateneul Român pe data de 13 martie 2019, alături de orchestra Camerata Regală și alte nume mari ale scenei clasice internaționale: baritonul Șerban Vasile și soprana Paula Iancic.

Aclamat pe marile scene clasice ale lumii, Teodor Ilincăi sensibilizează într-un mod unic publicul, atât prin calitatea timbrului vocal, cât și prin diversitatea și complexitatea rolurilor abordate. A debutat la Opera Națională din București în 2006, urmând ca din 2009 să evolueze pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii: Londra, Hamburg, München, Berlin, Marseille, Paris, Viena, Tokyo, Madrid, Sydney și multe altele.

Evenimentul promite o seară de primăvară plină de inspirație, muzică bună și poezie. Concertul va aduce în fața publicului arii nemuritoare și pline de lirism din Puccini și Verdi, cu interludii poetice din creația tenorului Teodor Ilincăi.

Evenimentul marchează și lansarea celui de-al doilea volum de poezii și aforisme a tenorului - Mozaic - volum ilustrat de celebrul artist Virgiliu Parghel.

În lobby-ul Ateneului Român publicul se va bucura de o expoziție de grafică semnată de artistul Virgiliu Parghel și de o sesiune de autografe cu tenorul Teodor Ilincăi.

Grație generozității și calităților sale umane și profesionale, Teodor Ilincăi a fost învestit de către Principesa Margareta a României, Custodele Coroanei române, cu Ordinul "Coroana României" în grad de Cavaler, prin hotărârea Majestății Sale Regele Mihai I al României, urmând ca în anul 2018 să fie ridicat în grad de Ofițer al aceluiași ordin de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

Concertul va începe la ora 19.00 și este organizat de Elite Art Club UNESCO - reprezentant unic în România a Jeunesses Musicales International, cu sprijinul Global Vision.