Actualitatea internațională Înapoi

S-a stins din viață Al Jarreau

Publicat: luni, 13 Februarie 2017 , ora 8.56
Cântărețul de jazz Al Jarreau, câștigător a șapte premii Grammy, artist cu o carieră derulată pe mai bine de 50 de ani, s-a stins din viață duminică, 12 februarie 2017, într-un spital din Los Angeles. Cu doar câteva zile înainte muzicianul își anunțase retragerea din turnee, din cauza extenuării, a precizat managerul său, Joe Gordon, citat de Associated Press.
Contul oficial de Twitter al lui Al Jarreau arată că acesta a murit înconjurat de familie și câțiva prieteni. Avea 76 de ani.
Jarreau a fost spitalizat la începutul săptămânii trecute, iar medicii spuneau că își revine treptat. Cauza decesului nu a fost făcută publică încă, însă artistul suferise în ultimii ani de probleme respiratorii și cardiace.
Jarreau este unul dintre puținii artiști recompensați cu premii Grammy la trei categorii diferite: jazz, pop și R&B. Time Magazine l-a numit, la un moment dat, "cel mai mare cântăreț de jazz în viață". “A doua lui prioritate în viață era muzica. Nu exista o a treia.” - spune declarația de pe site-ul lui Al Jarreau, “Prima lu prioritate, plasată mult înaintea celorlalte, era vindecarea sau consolarea celor care aveau nevoie de asta."
Ultimul său album se intitulează "My Old Friend: Celebrating George Duke" și a fost lansat în 2014. În loc de flori sau daruri, oferite în mod tradițional în astfel de momente familiei, apropiații cântărețului au declarat că au deschis un cont în care se pot face donații pentru Wisconsin Foundation for School Music.