Știri muzicale din țară Înapoi

Romanian Sinfonietta Orchestra - de la Sinaia la Bucuresti în doua seri consecutive

Publicat: marți, 15 August 2017 , ora 21.47
După succesul de la Sinaia repurtat în Sala Casinoului în seara de 15 august, Romanian Sinfonietta Orchestra se prezintă și în fața bucureștenilor la  Festivalul "Vara Magică" miercuri, 16 august,  de la ora 19.30, la Sala Mare a Ateneului Român.
Explozia de energie a celei mai tinere din grupul Orchestre Naționale de Tineret este girată de prezența dirijorului Horia Andreescu, mentorul artistic al acesteia și de prezența excepțională a pianistei Elisabeth Leonskaja, unul dintre cele mai importante nume ale pianisticii internaționale.
Programul este integral Beethoven, conținând câteva dintre cele mai cunoscute capodopere beethoveniene precum Uvertura "Egmont", Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră și Simfonia nr. 5 în do minor.
Romanian Sinfonietta Orchestra a debutat în anul 2010 în cadrul Festivalului Internațional "Enescu și muzica lumii " de la Sinaia. Formația este pregătită de maestrul Horia Andreescu și a fost înființată, alături de Orchestra Junior și Orchestra Română de Tineret, la inițiativa violoncelistului și profesorului Marin Cazacu. Abordarea cu prioritate a capodoperelor clasice și romantice în repertoriul orchestrei a pornit din necesitatea apropierii tinerilor muzicieni români de marea muzică simfonică și de la ideea de a-i uni într-o impresionantă muncă de creație, sub semnul unei responsabilitate individuale și colective totodată. Orchestra este alcătuită din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 si 23 de ani, selectați la nivel național și a concertat în festivaluri în întreaga țară. În 2012 și 2014 orchestra a avut onoarea de a concerta alături de marea pianistă Elisabeth Leonskaja, iar în 2016 a participat la Festivalul "Mahler" de la Toblach, Italia.
Oltea Serban - Pârâu