Agenda de concert Înapoi

România 100 - EUROPAfest 25

Publicat: joi, 6 Decembrie 2018 , ora 9.18

După succesul înregistrat de ediția no. 25 a EUROPAfest - jazz | blues | pop | clasic, un festival inedit, care prezintă anual peste 300 de artiști din întreaga lume, ce s-a derulat în București și Sibiu în perioada 10-19 mai 2018, și EUROPAfest Summer Edition, derulat la Sinaia, 12-24 iulie, jmEvents continuă seria evenimentelor cu România 100 - EUROPAfest 25.

România 100 - EUROPAfest 25 este un eveniment complex, care își propune să reunească valorile creative și interpretative din România alături de artiști din Europa. Luigi Gageos, directorul jmEvents, declara "Proiectul este unul dintre evenimentele care celebrează Centenarul Marii Uniri, scopul său fiind să aducă un omagiu personalităților românești din domeniul muzical care au creat valori cu care ne mândrim și azi și să reclădească în rândul publicului larg sentimentul de mândrie națională."

Astfel, în perioada 1-12 decembrie 2018, are loc o serie de concerte cu unii dintre cei mai apreciați artiști ai ediției aniversare a Festivalului Internațional EUROPAfest 25. Cu titluri precum "De la Mozart la Enescu", " Jazz in the Church" sau "Concert de Sf. Nicolae", concertele includ recitaluri de muzică clasică și jazz. Muzicieni din România, Italia, Polonia, Franța și Olanda vor transforma o seară de iarnă obișnuită într-una de poveste.

România 100 - EUROPAfest 25, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, se distinge prin originalitate, dar și prin dimensiunea de amploare, desfășurându-se în 5 orașe: București, Ploiești, Sibiu, Brașov și Sinaia, într-un turneu de 10 concerte.

Spațiile de concerte au fost alese în așa fel încât să atragă segmente cât mai variate de spectatori. Muzica va răsuna în săli de concerte tradiționale și neconvenționale, dar și în spațiul sacru al bisericii sau în săli de muzeu: Palatul Cantacuzino - Muzeul Național George Enescu, Casa Artelor - Academia de Muzică, Sala Thalia - Filarmonica de Stat Sibiu, Biserica Catolică din Sinaia, Sala King's Valley, Sala Reduta Brașov, Caffe Festival - Sala Enescu, Institutul Italian, Muzeul Paul Constantinescu.

De mai bine de 25 de ani, sub tutela jmEvents, publicul consumator de muzică bună este invitat să se bucure de evenimente de calitate. Din primăvară și până iarna, seria de producții propuse de EUROPAfest aduce concerte de excepție într-o ambianță potrivită cu vacanța, dar și cu tumultul marilor orașe.