Recomandări Înapoi

Reginele lui Handel în jurnalul unei 'Veri magice'

Publicat: vineri, 6 Octombrie 2017 , ora 13.10

O seară exclusiv barocă a fost cea din 26 iulie, a patra înscrisă în Festivalul "Vară Magică" - ediția 2017. Cu un program intitulat "Queens of Händel", compus din cele mai atractive momente muzicale extrase din operele compozitorului germano-englez au uracat pe scena Ateneului Român soprana Rodica Vică și ansamblul I Ludici.

Cu o coloratură dramatică spectaculoasă, soprana Rodica Vică este recunoscută drept o promotoare a muzicii vocale baroce pe plan național, propunând an de an, programe repertoriale inedite și necunoscute publicului din România. Violoniștii Rafael Butaru și Iulia Smeu, violista Cătălina Filipescu, violoncelista Ella Bokor și Iulian Ochescu - clavecin sunt cei cinci "I Ludici" care i-au stat alături pe scenă îndrăgitei soprane. S-au jucat cu dezinvoltură în incursiunea stilistică propusă, cea în lumea muzicii lui Hӓndel. Pentru programul intitulat "Reginele lui Handel", Rodica Vică a purtat o ținută, în linia scenografiilor moderniste ale operelor baroce, creată special, pentru seara de 26 iulie 2017, de designerul român stabilit la Viena, Daniel Ioan Roman.

Marți, 10 octombrie 2017, de la ora 19.30, sub genericul Concertelor Radio România Muzical sunteți invitați să parcurgeți această călătorie muzicală derulată într-o atmosferă miraculoasă care a reînviat lumea visătoare și îndrăzneață a barocului handelian.

Jeanine Costache