Recomandări Înapoi

Regal de percuție în Concertele Radio România Muzical - 7 iulie 2015

Publicat: vineri, 3 Iulie 2015 , ora 20.02

Festivalul "Primăvară Magică" de la Ateneul Român a găzduit în 25 aprilie anul acesta o manifestare dedicată muzicii pentru instrumente de percuție

Orchestra Română de Tineret sub conducerea lui Cristian Mandeal a fost aplaudată în două concerte în această ediție 2015 a Festivalului "Primăvară Magică". În 7 iulie vă oferim într-o înregistrare live primul eveniment - un adevărat regal de percuție în care sub cupola Ateneului și-au întrecut forțele percuționiști de primă mărime ai scenei de concert din întreaga lume ca Peter Sadlo, Emmanuel Séjourné, Bogdan Băcanu și Cvartetul Wave, un ansamblu de marimbe care în fiecare an a făcut senzație aici, la Ateneu, în Festivalurile "anotimpurilor magice" organizate de Lanto Communication. Este un cvartet fondat de marele nostru interpret la marimbă, Bogdan Băcanu, profesor la Universitatea "Anton Bruckner" din Linz care îi are alături pe câțiva dintre talentații săi studenți, Vladimir Petrov, Emiko Uchiyama și Christoph Sietzen. A fost un spectacol de ritmuri și vitruozitate în lucrări de Astor Piazzolla, Daniel Wirtz, Paul Crestion, Avner Dorman și o premieră mondială semnată de compozitorul-percuționist francez Emmanuel Séjourné: Concertul nr. 1 pentru marimbă și orchestră cu Bogdan Băcanu, protagonist.

O experiență sonoră inedită și o reîntâlnire de neratat cu acești fabuloși percuționiști - marți, 7 iulie, în emisiunea Concertele Radio România Muzical de la ora 19.30.

Ana Voinescu