Înapoi

Recitalul Cvartetului "Ad libitum" și al violoncelistului Julian Steckel

Publicat: vineri, 14 Septembrie 2012 , ora 12.27

În 25 septembrie, de la ora 17.00, va avea loc la Sala Radio din Capitală recitalul Cvartetului "Ad libitum", unul dintre cele mai apreciate ansambluri camerale din țara noastră. Fondat în anul 1988 la Universitatea Națională din Muzică din Iași, cvartetul îi are în componență, în prezent, pe violoniștii Alexandru Tomescu, Șerban Mereuță, violistul Bogdan Bișoc și violoncelistul Filip Papa.

În concertul din cadrul Festivalului RadiRo, formația îl are ca invitat pe talentatul violoncelist german Julian Steckel. În vârstă de 30 de ani, artistul a devenit cunoscut în lumea muzicală după ce a câștigat cea de-a 59-a ediție a prestigiosului Concurs Internațional de Muzică organizat la München de Radiodifuziunea Bavareză. A susținut concerte ca solist împreună cu Orchestrele Radiodifuziunilor din Berlin, Stuttgart, München, Copenhaga și Varșovia, colaborând cu dirijorii Sir Roger Norrington, Christopher Hogwood, Heinrich Schiff și Michael Sanderling. Anul acesta, Julian Steckel a obținut premiul Echo Klassik pentru discul înregistrat în 2011 cu lucrări concertante de Erich Korngold, Berthold Goldschmidt și Ernest Bloch.

În recitalul pe care îl va susține la București în 25 septembrie, Julian Steckel va interpreta, în compania Cvartetului "Ad libitum", Cvintetul cu două violoncele în Do major (op. posthum 163) de Franz Schubert. Programul va fi completat de Cvartetul nr. 2 în Re major de Alexander Borodin și de cele Trei piese pentru cvartet de coarde semnate Igor Stravinski, în interpretarea ansamblului "Ad libitum".

Recitalul va fi transmis în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural, începând cu ora 17.00.